пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Новини Бущини




  • ·         Вийшов у світ 16 том Літопису УПА – з листами командирів повстанського війська. Серед тисячі сторінок листування є рукописи провідників Романа Шухевича,  Василя Галаса,  нашого земляка Василя Кука.
  • ·         Понад 330 бужан з особливими потребами об’єднує районна Асоціація інвалідів, якою керує Софія Климус.  В асоціації 3 крила: дитяче, юнацьке і людей похилого віку. Найстійкіші, найоптимістичніші – візочники.  Усіх їх надихає приклад товариша - срібного призера Параолімпіади у Лондоні Антона Дацка.
  • ·         У Буському районі 8 людей ВІЛ-інфіковані, утому числі 1 дитина.Анонімно пройти обстеження на СНІД можна у Буській ЦРЛ у «кабінеті довіри».
  • ·         Соціальну роботу з розяснення загрози ВІЛ-епідемії у районі веде Центр соціальних служб для дітей, сім ‘ї та молоді. У суботу ,1 грудня працівники центру організували захід – АнтиСНІД у розважальному клубі «Наталі» м. Буська.
Вітаємо вас шановні гості на блозі Буського Радіо. Прослухати останні випуски та архів новин  нашого радіо ви можете на цій сторінці у рубриці  - прослухати радіопередачі онлайн. На сьгодні сторінка перебуває у стані розробки, але у процесі роботи ще буде доповнюватись додатковими  матеріалами. Свої пропозиції та зауваження надсилайте на нашу електронну поштову скриньку - www.BYSKERADIO@GMAIL.COM



Гості програм Буського Радіо

Працівники Буської районної психолого-медико-педагогічної консульнації. На світлині (зліва на право) - Завідувач Наталя Тронь; практикуючий психолог Марія Волошин; сурдопедагог Мирослава Марченко.  

- школярі на подвір'ї Народного музею о.Маркіяна Шашкевича.

 - біля дубочка-сина могутнього Маркіянового дуба.

Надія Адамчук  - начальник відділу соціальної роботи Буського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.



 Сьгодні о 14:30, денний випуск Буського радіо. Прослухати програми нашого радіо ви можете у нашому блозі, або за цим посиланням http://www.busk.com.ua/radio_peredachi.htm , оновлення програм - після завершення ефіру у проводовому форматі.

четвер, 29 листопада 2012 р.

Новини Буського краю


  •   Цієї середи ЦВК зареєструвала 26 депутатів Верховної Ради. Серед них депутат від нашого  119 округу - Ірина Сех.
  •   Антон Дацко - призер Параолімпійських ігор у Лондоні, наш земляк, уже  - Заслужений майстер спорту.
  •   4 грудня у Буську "Шеврон" не буде проводити регіональний семінар із видобутку сланцевого газу на Олеській площі. Причину оголосила учора Ірина Сех на прес-конференції у Львівській обласній раді.
  •    Музей  о.Маркіяна Шашкевича у Новосілках достроково отримав статус "Народний"..  
  • 2012 рік - рік 70-річчя УПА. Цієї неділі освятили кам'яний козацький хрест у селі Острові, на могилі повстанця Левка Ласки. 
  • 6. На початку грудня нові пам'ятники постануть у Боложинові, Гумниську, Заболітті.

Новини Міста

  •    У вівторок на вечірній площі 900-річчя Буська засяяв вогниками гірлянд кований метелик. Це - зимові шати  міської прикраси. Влітку крила метелика барвилися квітами.
  •    По новому тротуару вулицею Шкільною тепер безпечно ходять діти до двох шкіл -  загальноосвітньої та музичної.   
  •    Новорічно-різдвяну ялинку  на площі Ринок поставлять перед святом св.Миколая. Символ новоріччя прибуде не з лісу, а із присадибної клумби бужан.   
  •    Київська мерія звернулася до киян з проханням причепурити свої балкони і вікна різдвяною символікою. Львівська мерія оголосила конкурс на кращу новорічну вітрину. Цей святковий почин варто перейняти й усім бужанам. 

Гості Буського радіо  - Людмила Ціхоцька, керівник районного відділу культури:
2 тисячі відвідувачів побували у Новосілківському музеї за 1 рік. (Відкриття музею – 13 листопада 2011 року до 200-ліття з дня народження о.Маркіяна Шашкевича.)
Борис Возницький високо оцінив мистецьку цінність  музею у Новосілках.
У 1943 році жителі Новосілок розібрали корчму і збудували з її цегли Читальню – Дім Просвіти.
Галина Корнєєва, директор львівського музею «Русалка Дністрова» готує до випуску книжку присвячену людям, які долучилися до увіковічнення  пам’яті о. Маркіяна Шашкевича у Новосілках, Деревні, Нестаничах.
Перші, хто відвідав Новосілківський музей у новому статусі, були учні та вчителі Буської СШ №2.
Галина Гораль , директор Буської бібліотеки для дітей:
Акцію «Українська книжка – сільським бібліотекам» продовжимо до Нового року.
Віддайте цікаву книжку у добрі руки, якщо ви її вже перечитали.
 Україська класика завжди потрібна.
50 книжок зібрала районна бібліотека ім. І.Котляревського, 20 книжок –районна дитяча бібліотека.

  
     


                                                                           

Сьгодні о 11:40, денний випуск Буського радіо. Прослухати програми нашого радіо ви можете у нашому блозі, або за цим посиланням http://www.busk.com.ua/radio_peredachi.htm , оновлення програм - після завершення ефіру у проводовому форматі.

середу, 28 листопада 2012 р.

Слухайте ранковий випуск Буського радіо, завтра 29 листопада о 6:30  в ефірі та у зручний для вас час - на нашому блозі.
Перепрошуємо за тимчасові незручності, інформаційний блог Буського радіо у стані розробки.







Сьгодні о 11:40, денний випуск Буського радіо.  Прослухати програми нашого радіо ви можете  у нашому блозі, або за цим посиланням http://www.busk.com.ua/radio_peredachi.htm