неділю, 30 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

                        СВЯТО   МОЛОДІ   ДЛЯ   УСІХ

                                           День молоді

під шатами столітніх дерев  у міському парку Буська пробував розігнати дощ... Але в нього нічого не вийшло!

            Сьогодні тут найпопулярніші танцювальні гурти "Нові зірки", "Арніка"з Буська, "Енерджі","Плеяда" з Красного і ціла низка співаків.

     Тисячі глядачів розважалися музикою, співами, танцями. На свято до парку  -товариством і цілими сім'ями!  
 Це тільки початок...

 Залишити настрій на пам'ять

                                               Красне і Буськ: естафета танцювальна аж до рок-ен-ролу!








Ці панноки-красняночки не найменші:  малявки тут - трьохрічні артисти!









 З вітальним словом влада, меценати: Є.Кичурчак (РДА), Р,Сліпець (міськрада),М,Гаєвський, І.Іваськів (райрада)
 Плеяда нагороджених: Люба-мама,
 віртуозний стиліст-перукар Світлана,

 художниця Оксана: автограф - це завжди приємно!








Керівник культури цілої Яблунівки юна Оксана -це так відповідально!
                                                             Взаємні вітання

 "Прилетіла ластівка" - естафета воколістів
 Зручно і смачно у такому чоловічому товаристві!

 Ви-и-сокі сходи до успіху!
                                    Подруженьки-артистки








 Паркові кулуари








На інших подивитися - і себе показати!
                                    Десь тут були фіалки...подоляночки...чорниці...

                          Дах із парасольок: свято мусить тривати!!!   

        

        Проте, найфартовіша, найрівніша сцена - головна:  в РНД !      

      Найекспресивніший танець "Нових зірок" -  іспанський, який кожного разу звучить новими барвами та захоплює глядачів. Фото  нам на згадку залишає сьогодні  Мирослав Тимчишин.



четвер, 27 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ


17 роковини  КОНСТИТУЦІЇ  НЕЗАЛЕЖНОЇ  УКРАЇНИ

 Урочиста академія і святковий концерт пройшли у Буському  районному народному домі.  Ведучі - Люба Огороднік та Ірина Каліновська.

              Із доповідді Михайла Гаєвського, заступника голови районної ради:

 "І День Конституції  ми не повинні сприймати як свято на честь Державного Акту, ми повинні сприймати як ДЕНЬ НАШИХ ПРАВ І СВОБОД!"  



     У  святковому концерті взяли участь кращі колективи і солісти талановитого Надбужжя: Народний хор працівників культури РНД, народний гурт "Куди йдеш?", народний ансамбль пісні і музики "Зорецвіт", зразкова хореографічна студія "Арніка", зразковий ансамбль народного  танцю "Нові Зірки", камерний оркестр Буської музичної школи, солісти музичної школи, співачка Тетяна Новак , вокаліст Віктор Хомякевич...
     Особливо яскравими були хореографічні номери.  Очевидно,  Андрій Діяк показав українські народні танці, з якими колектив гастролював у Польщі, а Мар'яна Зеленська - конкурсні танці літа...
                                                                                       
Заключні акорди концерту у виконанні "Нових Зірок" були просто фейєричними і символічними: на сцені під синьо-жовтими стягами малята, діти і юнь краю, для яких Конституція
має стати

охоронним Законом!


Концерт завершений, святковий настрій ще витає!



ЗІРКИ І ЗІРОЧКИ





Дівчатка Мар'яни Зеленської завжди в оригінальних і гарних строях та при парадних  зачісках! Сьогодні вони були джерелом чудового настрою!



середу, 26 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

Інформаційний супровід Буського радіо:

Благодійна Європа,

  або   Про те, як майбутній Дитячий будинок сімейного типу в Буську  ... виграв у "Єврофан-2013" (при допомозі  цікавої команди із Північної Ірландії)                                                                                                                                

       Протягом трьох днів Львів був центром футбольних баталій: тут  проходив VІІ міжнародний  фестиваль футбольних вболівальників під назвою "Єврофан - 2013". У програмі фестивалю були не тільки футбольні турніри, а й екскурсії, вечірки та благодійна акція "Фанати Європи - львівським дітям".
     22 країни-учасниці, 28 команд вболівальників і серед них - завзята команда з Північної Ірландії,  яка і  стала гостем Буська та благодійником  Дитячого будинку сімейного типу.
    Гостей на Шільній чекали в обідню пору, але поважна причина їх затримала до вечора: збірна ірландських фанів перемагала на етапі турніру і, відповідно, гра тривала!
    Буськ чекав.



                  
 Очікувана зустріч відбулася коло відновлюваного будинку. Сюди ірландці приїхали у супроводі керівника нашої освіти Богдана Глуховецького. А вже тут, на місці, голова РДА В.Сай розповів гостям про плани реконструкції і про майбутніх жителів цієї оселі.   Команда  розповіла про свою подорож,  поділилася враженням від турніру і України, проінформувала про те, що має намір передати кошти у фонд Дитячого будинку сімейного типу.
     Спілкуванню допомагала наша землячка Мар'яна  - перекладачка і просто приязна дівчина, тому й так довго розмовляли, жартували та подарували фанам альбоми світлин "Буська земля"на згадку.  Гостям додавали руху в'їдливі комарі (яких у них, як кажуть, нема!) і це чи не єдина прикрість їхньої мандрівки!


Потім усі гуртом оглядали оселю, яка в  процесі реконструкції, фотографувалися на спомин, бажали, аби їх дарунок приніс користь сім'ї, що буде тут жити. І не виключали, що колись повернуться до Буська знову, принаймні, один із гостей може бути присутнім на відкритті Будинку, що планується на 24 серпня.   Ласкаво просимо!

НОВИНИ БУЩИНИ

 Наталії Севрук із Задвір'я,

сім'я якої, поповнена дітворою із сиротинців, планує жити в Буську, в Дитячому будинку сімейного типу, сьогодні вручили гроші від північно-ірландських фанів. 
Пані  Наталя вражена благодійністю європейців, впевнена, що в Буську їхній дім буде добрим і затишним. А дарунок ірландців прискорить час омріяного новосілля. 

Інтерв'ю із багатодітною матір'ю слухайте у денному випуску Буського радіо.

НОВИНИ БУЩИНИ


"ЛЮБОВ І ТВОРЧІСТЬ СОФІЇ КАРАФФИ-КОРБУТ"  -

нова книжка письменника-документаліста  Богдана Гориня побачила світ.  Вона цілком присвячена нашій землячці, "графині з Куткора"- художниці-графіку  Софії- Роксоляні-Романі Караффі-Корбут.
Учора у Львові в Палаці мистецтв  відбулася багатолюдна презентація за участю львівських письменників. художників, істориків, журналістів, меценатів. У конференц-залі була і делегація Бущини.

Перша книга двохтомника вражає об'ємом, змістом, ілюстраціями, подихом любові та епохи.


Під час презентації багато відомих людей було у центрі уваги, у тому числі - патріарх української історичної прози Роман Іваничук.

 За автографом до автора відстояв чергу і депутат від Куткора, родинного села Софії,  Ігор Іваськів.  Богдан Горинь обіцяв творчу зустріч із земляками талановитої мисткині  в м.Буську цієї осені.

пʼятницю, 21 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

П'ЯТНИЦЯ ПЕРЕДСВЯТКОВА

                                      Влада району і міста - Володимир Сай, Ростислав Сліпець, Володимир Замроз,  напередодні 22 червня, Дня Скорботи за загиблими у роки Другої світової війни,  поклали квіти до Вічного вогню та братської могили воїнів Радянської армії, вшанували полеглих хвилиною мовчання.

  А тим часом торговиця в Буську  вражала літом і запахами Зелених свят:  

  Діти  і дорослі жваво торгували татарським зіллям - аїром .За дві гривні кожен брав додому символ живильної чистоти і Трійці.  За давніми легендами, татари ще 8 століть тому кидали шматки кореня аїру у водойми, щоби  убезпечити собі і коням питну воду...

       До полудня купці порозмітали чорниці! Залишки продавали уже по 25 грн, а зранку було по18!
І тут серед продавців були школярі - у розпалі сезон заробітку на дитячі і учнівські потреби. Чимало бужан обурювалось високою платою (20 гривень) за торгове  школярське місце : мала б бути знижка... Проте, діти раді були результатами свого маленького бізнесу. Завтра  привезуть на продаж свіжі чорниці на святкові вареники!


ПЕРЕД ПОЛУДНЕМ
                              У сесійній залі районної ради керівники В.Сай, В.Замроз вітали держслужбовців з професійним святом. Переможцям обласних конкурсів вручили нагороди, Грамоти, Подяки.  Жінкам - квіти.
У районі більшість держслужби - жінки. Працьовиті, терплячі, розумні. А де ще в Надбужжі знайти роботу жінці з вищою (чи з двома) освітою?! Мріють мати таку зарплату, яку всі кажуть, що вони мають...

Відтак, районний відділ культури подарував працівникам державних установ маленький, але яскравий концерт, який провела Ірина  Каліновська.                                                                             

Максимко Ладига, юний співак з Красного,  Оленка Сусул, уже відома надбужанська співачка, захоплено сприйнялися святковим залом,
а  цікавий дует Роксолани Паньків та  Романа Калитина зворушив кожне жіноче серце вдячних глядачок!