неділю, 30 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

"НЕБЕСНУ СОТНЮ"

вшановували бужани у Ріпнові та у Львові.

Сьогодні  Буський автомайдан у складі півтора десятка авт з різних наших сіл, Буська та  Красного виконав високу патріотичну місію - разом із Львівським автомайданом долучився до церковної процесії у Ріпнові із вшанування "Небесної сотні". 
Саме на ріпнівському сільському цвинтарі 13 березня поховали ОЛЬГУ БУРУ, 28-річну бужанку, яка померла у Києві 10 березня від ран.
Ольга Бура брала активну участь у акціях протесту в Києві, починаючи з 24 листопада 2013 року.
Батьківщина вшановує дочасно обірване життя землячки, її велике прагнення кращої долі для України у когорті Героїв Майдану.
На свіжу могилу поклали вінок живих квітів, запалили лампадки. Три священики: о.Ігор Кухар, о.Степан Жукровський, о.Іван Білута відправили панахиду за полеглими синами і дочками України, за упокій душі Ольги.

На львівському Майдані сьогодні відбувся реквієм вшанування "Небесної сотні" біля пам'ятника Тарасові Шевченку  на сороковий день після  трагічної загибелі повстанців.
    Розпочався  захід із поминальної панахиди за невинно вбитими, потім було віче, опісля– концерт-реквієм.Пам`ятні музичні твори звучали у виконанні лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, Заслуженої академічної капели "Трембіта" під диригуванням Миколи Кулика.
    У реквіємі взяли участь також солісти капели: Оксана Муха, Христина Соловій,  наша землячка - Олеся Бубела, Ольга Муль, Ігор Коцаба, Ігор Міхневич, Руслан Скоролітній.
    На концерті-реквіємі звучала  духовна та патріотична українська пісня.



суботу, 29 березня 2014 р.

Новини Бущини

ГЛЯНЬТЕ - ПОРУЧ З НАМИ СПРАВЖНІ ГЕРОЇ!



Ось «Найсміливіша жінка планети», та, котра на відео з обстрілу повзла без каски за пораненим! І їх, таких, там було багато. І про них ніхто ніде не пише, і нічого їм не вручає...- пише на своїй сторінці фейсбук очевидець моторошних подій Вікторія Павлюк.

Ну що ж можемо додати - ЗНАЙШЛИ :

Інтернетом ходять чутки, що це наша землячка і звати іі Матвіїв Марія Анатоліївна (Цьох). 

Вона медсестра, працює на швидкій медичній допомозі в Буську.

ЧЕСТЬ І СЛАВА БУЖАНЦІ!

пʼятницю, 28 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

      
                       

            ВЕСНЯНА ТОЛОКА В БУСЬКУ    розпочинається з історичного місця -  палацового комплексу у центрі міста

  За рік,  покинута випадковими власниками (МВС) напризволяще , територія заростає дикою порослю, чагарниками, засмічується(?!), підсобні приміщення (ті, що радянські, військові) грозяться  завалитися і вже, направду, валяться.  Та й  сам палац марніє ззовні і зсередини.             

Час від часу на подвір'ї палацу порядкують члени товариства "Бужани". А вже перед Великоднем тут організовують  толоку для бюджетників, громадських активістів.

   Сьогодні, при добрій погоді, чисельним  колективом розчищали парадну
площу, алеї, галявину поза палацом від живучих паростків спустошення.      Одне прикро: чималі кучугури гілок, листя та сміття ніхто не вивіз на сміттєзвалище ще з минулого року. Цього року об'єми непотребу подвоїлися.
     Учасники толоки висловили вимогу: мерія має усе негайно прибрати або звернутися з проханням до СП"Олнова"- нашої фірми, що випускає подрібнювачі сміття, запропонувати і їй долучитися до доброї справи громади та  перемолоти своєю технікою дворічні купи гілля.

                             
Територія велика.  Висікати було що.

У садибі чимало всохлих дерев. Їх зрізати, прибрати - потрібне неабияке вміння і чоловіча сила. Сьогодні ці роботи провели успішно.


Колись уздовж огорожі палацу росла алея бузку. Вона прикрашала і центральний майдан, і додавала весняного настрою міщанам.
    Її викорчували. Натомість не посадили обіцяного - сортового. Але природа бере своє: із старого коріння росте бузковий кущ .

Окрім старого палацу, сьогодні провели толоку біля усіх пам'ятників, монументів райцентру, на центральних алеях парку.

     Ощищали меморіали і у селах. 

У Побужанах мають намір висадити алею червоного дуба у пам'ять Небесної сотні.

            Але весняних клопотів у районі багато. Найбільше праці заберуть стихійні сміттєзвалища.


Весняні міські контрасти.
 Знаменитий парк. Поважне сусідство - церква, мерія, районна адміністрація - ніщо не зупиняє дикунів, що воюють з природою.









Любов Ціхоцька Огороднік та 2 іншим іншим користувачам це сподобалось.

1 поширення

Ivanna Stelmah: Міце історичне. А чиє воно?Скоро суцільна руїна буде.
3 год · Подобається


Bogdan Lytvyn: Ймовірно, тут знову буде радіотехнічна військова частина. Адже Богдана Гаврилишина, який у своєму рідному Коропці на Тернопільщині реставрував палац Бадені, Буськ немає. Усі наші знаменитості - Петрушевич, Шашкевич, Свєнціцький, і так, дякувати Богу, дають нам можливість претендувати на якесь адміністративне існування, але грошей не мають. Остання економічна потуга- папірня, не працює вже років триста. Старости і бургомістри за 400 останніх років теж не змогли підняти рівень економічного розвитку галицької Венеції..
2 год · Подобається

четвер, 27 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

              ОЛЕСЬКА МІНЕРАЛЬНА ...НАФТА

                         Останні новини із Олеська:

  • Аналіз води у криницях олещан у межах норми. Такі результати аналізу  Львівської і Бродівської лабораторій.
  •      Рішення суду дало  дозвіл на провадження слідчих дій на підставі   виявлених фактів.                                              
  • Трубу до можливої врізки у нафтопровід від заводу поки що не шукають.      Потрібні узгодження електриків, зв'язківців, газівників...   
  •       Сьогодні мали отримати ці узгодження. 

    Відео буремного вечора на заводі від Олеської самооборони. Автор -  Валентина Дудак, депутат районної ради.

Любов Ціхоцька Огороднік : Слідкуємо за діями правоохоронців....буде як завжди, чи як після Майдану......
16 годин(-и) тому · Подобається

НОВИНИ БУЩИНИ

27 березня  світ відзначає День театру – свято  митців та глядачів

       Сьогодні творчі Ракобовти приймали шанувальників сцени з усієї Бущини

    У  сільському Народному домі відбувся районний семінар працівників культури району.

     З нагоди Дня театру сільські артисти поставили гостям  уривок вистави "Назар Стодоля", яку з великим успіхом  презентували своїм сільчанам  у дні ювілею автора - Тараса Шевченка.

    Хто сказав, що українське село дрімає і вироджується, оповите горілкою і байдужістю?!!
Гляньте на ракобовтівський  театральний колектив: юність і зрілість, хлопці, чоловіки, жінки, дівчата. Це лише ті, що на сцені.  А декоратори, кравчині, вишивальниці, костюмери, візажисти, освітлювачі - півсела задіяні у  творчості!
    І мета вельми гідна:  Шевченка село шанувало і любило завжди!

Кожного зимового вечора, незважаючи на домашні клопоти, господарку, навчання чи службу збирався гурт на репетиції. Студенти, що зазвичай раз у тиждень "за торбами" до батьків приїзджають, цього сезону чи не щодня курсували Львів-Ракобовти. Слова, як іспити,  повторяли навіть крізь сон... 
А ще пригоди були різні, коли, наприкад, один із головних героїв раптово змушений був поїхати на заробітки, а прем'єра вже на носі! Ото треба відваги, щоби замінити артиста і не підвести колектив, ювілей і глядачів!
Про усе це нам із гордістю за земляків розповідала в ефірі керівник драмгуртка, знана у Надбужжі бібліотекарка і просвітянка Марія Смолінська.

   
 А сьогодні у  причепуреному залі керівники народних домів району, сільський голова Богдан Смолінський, районний відділ культури разом із Людмилою Ціхоцькою з цікавістю  переглянули уривок вистави "Назар Стодоля". На оплески і слова захоплення не скупилися - бо творча праця артистів вартувала того!
 
      Уявіть на мить, що  сьогодні  вам запропонували виступити на сцені, нехай сільській,  ну, хоча б вірш прочитати. Мабуть, віз причин знайшли б умить, щоб не перевантажувати себе, заклопотаного... Навіть з пошани до Шевченка.
     А вони це зробили. Справжні, діючі патріоти. І село закрутили, і дух підняли, запалений Майданом та стривожений передвістям "братньої" війни...
 

 У виставі взяли участь 17 талановитих  аматорів сцени, різного віку, різних професій та об"єднаних любов"ю до життя і до Шевченка.
А вже після дійства усі учасники семінару побували у місцевій церкві і віддали шану стигматику Степану Навроцькому. Про визначного земляка розповів настоятель церкви о.Богдан Юрків. 

Користувачам Olha Savytska, Volodya Biletsky, Марія Падковська та ще 3 інших особам це сподобалось.

Oleg Anastasun: Молодці!
18 годин(-и) тому · Подобається

середу, 26 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

        
         У Новосілках молитвами захищали душу і Україну

            У час посту тиждень духовності посилює віру.

     
Тиждень духовності  розпочався Божественною Літургією в храмі св. Миколая с. Новосілки , в наміренні України та єдності народу.
     Після Літургії учні, вчителі Новосілківської школи ім М.Шашкевича, батьки та вся парафіяльна громада помолилися молитви, які були визначені на перший день Тиждня духовності. У вівторок, середу та четвер молился в школі відповідно до намірень визначеного дня.
Відбулися зустрічі і духовна наука з педколективом і учнями школи.


     
     З понеділка по четвер вдругій половині дня в храмах св. Миколая с. Новосілки і Собору Пресвятої Богородиці с. Лісок служили Хресну дорогу. В четвер після Хресної дороги, бажаючі мали можливість приступити до Таїнства Сповіді.
       В п’ятницю на Літургії Напередосвячених Дарів діти, вчителі, батьки та інші парафіяни приступили до Святого Причастя. Після Літургії помолилися спільно молитви в наміренні останнього дня Тижня духовності. На завершення о. Іван Білута, настоятель парафії, подякував всім присутнім за спільну молитву протягом всього тижня.



вівторок, 25 березня 2014 р.

Новини Бущини

    ОЛЕСЬКА ВОДА ІЗ ... ЗАПАХОМ НАФТИ!


          Олеська надзвичайна ситуація має несподіване продовження.

                                        ЮНІ ПІНКЕРТОНИ, 

або розповідь про те, як олеські хлопчаки у складі місцевої самооборони  знайшли на території заводу мінвод, очевидно, нафтову врізку.

      Від минулої середи події в Олеську у центрі уваги району. А від сьогодні  і краю.
Усе почалося із несподіваних мутних фонтанів, що вирвались із землі на місцевій  присадибі Романа Сумика.
     Підозри пали на розміщений неподалік Олеський завод, який ніби-то і не працює уже два роки...
    Незважаючи на те,  що підприємство розміщене на краю селища, олещани таки твердили, що із заводом щось не чисто:  тут є люди, їздять машини, головно по ночах. Не інакше, як ведеться підпільний випуск води! Бо хіба можна допустити, що у таку спекотну погоду, яка трималася в Україні не одне літо поспіль, такий брендовий, давній, розкручений  завод загальновідомої мінералки з якогось дива простоює і "не стриже бабло"?!!

     - А що кажуть олещани, які працюють на заводі? Їм то відомо, що завод випускає?
     - В тому-то справа! Олещани тепер на заводі не працюють! Весь персонал - чужий, завізний, кажуть, закарпатці!


           ЩО ХОВАЄ  І  ХТО ХОВАЄ ... кінці в мінеральній воді?

     Власник Олеського заводу - невідомий. Виконавчий директор - Ігор Белей. Обладнання, виробничі лінії підприємства, свердловини мінводи  опломбовані Укрсиббанком за борги. Самі цехи ні.
     Учора увечері актив селища, представники районної влади мали  зустрітися із керівником  недіючого заводу Белеєм, почути від нього відповідь на низку питань, пов'язаних із надзвичайною ситуацією. Директор на зустріч не прибув - авто зламалося далеко від Олеська. На питання відповідав телефоном: завод не причетний до підземних фонтанів!
     Олещани попросили дозволу самим ще раз (уже двічі там була комісія -Буське радіо за 20,21 березня- "візуально порушень не було виявлено")  обсервувати підприємство. Як не дивно, пан Белей погодився і навіть дав розпорядження охороні пропустити візитерів.
    І знову нічого особливого олещани, стурбовані невизначеністю ситуації, на заводі не побачили. І почували б себе черговий раз пошитими в дурні, якби  не справжні таланти пошуковців місцевих хлопців! Саме вони знайшли під закиданим непотребом ззовні цеху нафтові розводи. Згодом ще й закидану нафтову яму у середині приміщення. УСЕ ФІЛЬМОВАНО!
     Про знахідку повідомили усім правоохоронним органам, самооборона виставила на ніч пост  чергування.


     Детальніше розповіді із перших вуст у денному ефірі Буського радіо.

                                                                                    Далі буде.
      
Люди, що поширили це: Марія Падковська, Олег Пришляк,  Юля Пархуць, Ольга Пастущак                                                    
      
  через Буське Радіо
15 год ·
Володимир Білобран: Запах нафти, чи сірководню? Якщо свердловина не використовується, то вода не аерується і велика концентрація сірководню спричиняє запах, схожий на нафту.
15 годин(-и) тому · Подобається

Володимир Білобран: Тоді це похоже на "лівий" продуктопровід, який було виявлено поблизу Ожидова декілька років тому.
15 годин(-и) тому · Подобається

Ivanna Stelmah багата надрами земля і багаті власники. навіщо робочі місця на мінводі?
7 хв · Подобається

Юля Пархуць через Буське Радіо
15 год
І в нас все зло вилазить назовні, та що там вилазить, фонтаном б'є і в прямому і в переносному значенні слова....скільки там його ще!?


НОВИНИ БУЩИНИ

96 БУЖАН ВІДБУЛИ ДО УКРАЇНСЬКОГО ВІЙСЬКА

Ці проводи були особливими: відповідальними за покладену на хлопців та чоловіків місію (серед призваних і юнаки і голови сімейств).

Тривожними від розуміння того, що до кордонів країни стягнена ворожа армія, яка вмить може перетворюватись на "зелених чоловічків".

Напруженими від жіночих сліз і ридань ... 


Що не кажіть,  а спільнота відвикла від суто чоловічого, мужнього військового обов'язку.
     Армія скорочувалася, розформовувалася, розтягалася, розкрадалася, завмирала у професійному розвитку.
      Статус її нівелювався і нікого це не хвилювало: для чого нам вона?нащо зайві витрати?  з ким воювати?

      Безжальна реальність ще раз нагадала прописні істини:
"Народ, який не хоче годувати свою армію, буде годувати чужу!"
Нараз усі зрозуміли, що треба захищатися!
Територію, державу, свою родину, сім'ю врешті решт.


Мобілізовані бужани у більшості своїй таки були готовими до виконання головного обов"язку захисника Вітчизни і до призову поставились з розумінням і спокоєм.
Отець Смачило, який випроваджував  земляків і у їх числі свого сина, вселяв усім переконання, що все буде добре, з нами Бог!

Серед мобілізованих був чоловік бужанки пані Наді.
- Ви також плакали на проводах?- запитуємо її.
- У кожнім випадку треба шукати позитив! - філософськи та й з гумором відповіла вона. - Я свому сказала: ти від нас трохи відпочинеш, ми від тебе. Побуваєш 45 днів в доброму чоловічому товаристві на чистому весняному повітрі, позаймаєшся спортом, згадаєш юність. А ми тебе з донечками будемо з нетерпінням чекати! Я вірю, що  мир буде!!!

Школяриками сформовані команди відбули  до Бродів.

Післяслово:  Чи легко нараз відновити обороноздатність країни, яка нищилась два десятка літ? Не просто було зібрати у районі мобілізаційний резерв та організувати якісну підготовку у військовій частині.  Але  мусимо!


НОВИНИ БУЩИНИ


 Вихованці "Доброго серця" опановують бойові мистецтва  

16 березня  троє вихованців дитячого будинку «Добре серце» с. Новий Милятин  взяли участь у обласних змаганнях з карате серед початківців «Перший крок», що відбулися у Львові. Це Руда Юля, Зеліско Тетяна та Чунис Роман. 

                

Загалом, семеро дітей займається в секції карате при  Львівській обласній федерації шинкіокушинкай карате (осередок у с. Новий Милятин) тричі на тиждень, а в суботу відвідують тренування у м. Буську.

 
Приємно, що у перших для них змаганнях вихованці проявили спортивний характер, а Руда Юля у категорії 25-30кг зайняла 2 місце. Тому побажаємо їм успіху в наступних змаганнях, не зупинятися на досягнутому, рухатись тільки вперед до майбутніх перемог.

                                                           Тарас Баландюк

неділю, 23 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

 КОНКУРС МАЛЮНКІВ "ТАРАСОВИМИ ШЛЯХАМИ"

                         зібрав кращі у районі малюнки до ювілею Кобзаря

Організатор конкурсу: районна "Просвіта" та  відділ культури.

Заохочували до творчості дітей і дорослих: вчителі, просвітяни, батьки.

Подарунки переможцям і учасникам : від Ігоря Івськіва, депутата райради та Богдана Козака, депутата облради.  

61 учасник творчого змагання отримав пам'ятний подарунок від Богдана Козака - "Кобзар" ювілейного року видання. Книги вручав помічник депутата Ярослав Глова.

Ігор Іваськів підготував усім учасникам солодощі і пам'ятні сувеніри для 5 переможців:
1 місце - Олег Кіра, Ракобовти.
ІІ місце - Марічка Шквір, Буськ.
ІІІ місце: Тетяна Макогін, Утішків.  Арсен Вовк, Буськ.  Вікторія Бекар, Красне.

Географія учасників конкурсу  - широка, як і вік:  від 4-хлітньої Катрусі Фролової до 51-річної Тетяни Макогін (на світлині) з Утішкова, самобутнього митця-графіка.


 Чимало конкурсантів, окрім малюнка, підготували  своєрідну презентацію своєї Шевченкіани: вірш, пісню, розповідь про свою творчу роботу (недільний ефір Буського радіо).

 І що найбільше вражало:  Шевченко для кожного -  як синонім Батьківщини, України.  

Захопливими були українські строї учасників: такі різні, самобутні, багаті - уже не одноплановий китайський ширвжиток, а мамине, бабусине чи хрещеної  вишиття (наше опитування).


пʼятницю, 21 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

     БУСЬКЕ РАДІО МАТИМЕ НОВИХ СУСІДІВ

      Районне комунальне підприємство "Розвиток Бузеччини" з часу створення так і не стало "на крило": можливо, назва вибрана не та (Буськ- Бузецьк, минуле, майбутнє...) - як корабель назовеш, так він і попливе!:)
     Сьогодні денний ефір Буського радіо проходив під незвичний акомпонемент молотків, пилок, дрелі із-за стіни.  Тут велась реконструкція  приміщення новими орендарями. У скорому часі  у нас за стіною запрацює новий магазин. Сусідство обіцяє бути спокійним, негамірним.

Новини Бущини

    Бужани- резервники готові йти до війська

      115 жителів району отримали повістку військомату прибути до лав Збройних сил України.


 І вже цього понеділка вранці "школярики" відвезуть вояків до місця збору і військових навчань. Не усі оповіщені відбудуть до війська, у районі залишиться резерв.
     - Хлопці йдуть на збори активно,- запевнив нас Роман Фурда, керівник районної "Самооборони", яка долучилася у цей час допомогти військомату.
     - "Майдан" пробудив не тільки гіднісь народу, але і мужність чоловіків. Вони нині готові захищати Вітчизну, родину, сім'ю. Жіноцтво їх зрозуміє і допоможе.

     Сьогодні це не пафосні слова, а правда життя. 


Новини Бущини

                          ЗЕМЛЯ ЧЕКАЄ І ВОДА

                               30 весняних днів до ВЕЛИКОДНЯ

               У краю розпочався місячник очищення, прибирання, озеленення. 

     До традиційних весняних клопотів долучаються усі:
- Хто це зробить, якщо не я?! -запитували себе і рідних ті, хто  у найстрашніший час їхав на Майдан.
- Хто як не я?!! - запитуємо себе сьогодні  для порятунку довкілля  як середовища виживання людини.
     Бо бачили торік у прекрасному Красному перед святами вичищені та прибрані садиби на довгій вулиці уздовж Золотого лану ... і висипане через дорогу сміття.
    Чого нам не вистачає? Культури? просвіти? чи совісті?!!


     З понеділка у Буську розпишуть закріплені за міщанами ділянки для прибирання,- запевнив нас міський голова Ростислав Сліпець. І розпочнеться місячник з очищення цієї місцини, що на світлині.
Впізнаєте? Центр. Міст до яру коло гімназії - старе річище Бугу. Саме сюди висипають сміття ..."жителі Воронежської області".

     "Ми пережили важку, сповнену тривоги й болю, зиму. Ми відклали багато справ на потім, бо вирішувалося майбутнє держави. І от тепер маємо надолужити згаяне.

Знову надворі весна, менше, ніж місяць залишилося до Великодня. Це традиційний час для наведення ладу в оселях, на подвір’ях, вулицях. Закликаю вас не тільки подбати про чистоту й ошатність у своїй хаті, а й довкола.

Необхідно прибрати парки і узбіччя, очистити прибережні зони великих і маленьких річок, навести лад на площах, біля шкіл, установ, в інших громадських місцях. Давайте саджати дерева і квіти, щоб в наших містах і селах краще дихалося." - очільник області Ірина Сех.

четвер, 20 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

                         ДАВНО В РАЙОНІ НЕ БУЛО

НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ...

                                          Цього разу - Олесько

                                       
     Вчора  на земельній ділянці жителя Олеська раптово на поверхню фонтаном почала виходити невідома рідина жовтуватого кольору. Невдовзі вона вже поширилась на чималу площу - до  20 квадратних метрів.
     На місце події прибули голова селищної ради, представники МНС, екологічної служби , санепідстанції, місцеві активісти.
     Треба було терміново дослідити ЩО  б'є із землі, встановити причину аномалії, вирішити, наскільки вона є небезпечною для людей і довкілля, вгамувати її.
     Перш за все, забрали проби рідини і відправили до Бродів на аналіз. На слушну пропозицію місцевих жителів відправити проби і до Львова - не пристали...

    У страху очі великі. Це знаємо усі ми, переживши Ожидівську хімічну аварію. І Олеськом ширилися неймовірні чутки, починаючи від таємної розробки сланцевого газу аж до пошкодженого продуктопроводу, як то було коло Петрич...

    Одна із реалістичних робочих версій була та, що це може бути наслідок діяльності чи бездіяльності знаменитого Олеського заводу мінеральних вод, адже місце пригоди знаходиться якраз неподалік заводу.
     Що цікаво про сам завод: за всіма районними зведеннями він не проводить жодної виробничої діяльності. Вже десь два роки. Хоча місцеві жителі твердять, що рух на заводі є. Особливо уночі.
    Був рух на заводі і у ніч після "жовтого фонтану": місцева "самооборона" і правоохоронці зафіксували виїзд з території заводу легковиків і навіть "фур"...
   
До речі.  Бродівська санстанція дала висновок, що підземний фонтан був із води та глини.

У п"ятницю у денному ефірі Буського радіо про Олеську надзвичайну ситуацію говоритимуть: селищний голова Анатолій Трендюк, заступник голови райради олещанин Богдан Гринишин, представники екологічної служби, служби надзвичайних ситуацій.
      Дізнаємось багато нового і цікавого.



середу, 19 березня 2014 р.

Контакт - соціальні мережі

Константінов заявив, що кримчани допоможуть Півдню і Сходу - від Харкова до Одеси - повернутися до РФ.

myrn Сьогодні, 16:34
Вижу горы и долины, вижу реки и поля -
Это русское приволье, это родина моя!
Вижу Прагу и Варшаву, Будапешт и Бухарест -
Это Русская держава - Сколько здесь любимых мест!!!
Вижу пагоды Шри-Ланки и Корею, и Китай,
Где бы я ни ехал в танке -
всюду мой любимый край!
Вижу речку Амазонку, крокодилов вижу я -
Это русская сторонка, это родина моя...

Новини Бущини

ВОЛОДИМИРА САЯ ЗВІЛЬНЕНО З ПОСАДИ ГОЛОВИ БУСЬКОЇ РДА

 Львівська область залишилася без голів районних державних адміністрацій.

     Розпорядженням № 204/2014-рп  від 18 березня 2014 року - у числі  інших 18-ти із 20-ти голів РДА Львівщини. Раніше ще  президент Янукович звільнив двох голів – Жовківської та Радехівської РДА.
      Відповідно до статті 112 та частини четвертої статті 118 Конституції України:
Звільнити САЯ Володимира Лукича з посади голови Буської районної державної адміністрації Львівської області.
Виконуючий обов'язки Президента України,
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

    Звільнений керівник району, очевидно, повернеться до праці в аграрну галузь.

     Реальних претендентів у Буському районі на цю важливу і відповідальну посаду було два:
СТЕПАН РАК, громадський діяч, голова недавно утвореного виконавчого комітету та районної громадської організації  "Майдан", депутат райради від "Батьківщини"
та  громадський діяч, заступник голови райради, керівник районної організації ВО "Свобода", депутат райради БОГДАН ГРИНИШИН.

Користувачам Volodimir Sinkevich, Ольга Пастущак, Оксана Дідух та ще 2 інших особам це сподобалось.

Vika Malenko Час змін прийшов!!!
22 годин(-и) тому · Подобається


Ivanna Stelmah Хочу сказати, що кожна влада, зачинаючи від компартійної, розставляла свої кадри на керівні посади.Нічого не змінилося і сьогодні. І так є в цілому світі.Тоді ця сила бере на себе і відповідальність.Нажаль, остання партія влади держави попри безмежне розкрадання заляпала себе ще і кров"ю.Найнижча, тобто районна державна гілка влади, не так багато що вирішувала. Радше вимолювала кошти. Бо тоді влада є, коли вона може накопичувати і залишати відповідні кошти. Коли вони розподіляються не купкою чиновників, а представниками територій. Коли особисті інтереси цих представників поступляться хоч трішки людським і державним.Про якусь плановість розподілу коштів говорити годі. Бо все розбомблено. Ні господарки, ні бюджету. І хто більше потребує важко визначити.Як людина екс голова РДА не був
8 год · Подобається


Vika Malenko Так звісно,що нічого не рішає,тільки коли треба "теплого"крісла придумуються сценарії,і "викидуються"непотрібні люди,яким до пенсії 2 роки,як зробили з моїм покійним батьком.Знаєте я цього не забуду ніколи,коли в нас не було що їсти,бо хтось так рішив....Але платити треба за все,і кожному по заслузі! Район нічого не рішає,тільки"підспівує"другим голосом......
7 год · Подобається


Bogdan Lytvyn Не скидайте всі провини на владу, а створюйте громадянське суспільство. Хай підуть в минуле ті часи, коли влада мала, як батько, забезпечити всіх, а в першу чергу людей свого кола, всім необхідним (роботою, посадою. їжею). Такий патерналістський підхід до організації держави властивий тоталітарним режимам. А українцям від природи, і це показав вкотре МАЙДАН, така система чужа. Ну що поробиш! Чужа та й годі!
6 год · Відредагований · Подобається


Vika Malenko Мій батько був чесним замполітом міліції,а не владою і нічого не рішав,проте його посада приваблювала декого.... і все було рішено без нього! А взагалі я говорю що настав час змін для хабарників,брехунів і запроданців і нехай попробують жити чесно!!!!
6 год · Подобається


Ivanna Stelmah Я не переходжу на особистості. Їсти хотіло багато людей в усі часи. і теперішні не виключення. І на заробітки 7 млн виїхало не з добра. А замінена влада буде підспівувати верхній. Бо нема іншого.Допоки не відбудеться децентралізація.Можна і поза владою мати лакомий кусок і жити їсти не хотячи.А до чесності смішно далеко. Проте прагнути треба. І я рада, що Ви ратуєте за це.
5 год · Подобається


Ivanna Stelmah А екс голова не був поганою людиною. Схоже, що більшість, хто його знає, з ним вітатиметься. Бо погони завжди колись приходиться знімати.
5 год · Подобається


Bogdan Lytvyn Отож, як бачимо, варто мати громадські організації,які захищали б інтереси чесних працівників. Пригадаю, що колись цю функцію вправно виконували професійні спілки. І мій батько це неодноразово використовував. Бо ж писав Омар Хайам: http://www.pero-simurga.ru/v_8309.html
Если труженик, в поте лица своего... (Омар Хайям)
www.pero-simurga.ru

НОВИНИ БУЩИНИ

     У МИЛЯТИНІ ЖИВУТЬ МИТЦІ І ПАТРІОТИ


       Цієї неділі у Народному домі  Старого Милятина  відбувся літературно-музичний вечір присвячений 200- річчю Тараса Шевченка. Його організувала сільська громада за активної участі місцевих культпрацівників.

 Згадати все, що знаєм споконвіку -

Ласкаве й грізне слово Кобзаря...



  Перед урочистим  зібранням  виступили  знані земляки  Богдан Катарина та  Світлана Гриневич, гість від районного відділу культури Ігор Стефанюк.

НОВИНИ БУЩИНИ

 СВІТ ДОПОМОЖЕ ТОМУ, ХТО САМ НЕ БЕЗДІЄ!


 

Звернення голови Львівської ОДА Ірини Сех.


понеділок, 17 березня 2014 р.

Контакт - соціальні мережі

Думки наших земляків.

Roman Bashko:
Невимовна туга і злість від результатів "випарених мізгів" та п'ятої колони в Україні


Буське радіо. Ось пояснення:
Ирина Карпчук поширює світлину від Дмитрий Карпачёв.

неділю, 16 березня 2014 р.

Контакт - соціальні мережі

Думки наших земляків.

Roman Bashko:
Невимовна туга і злість від результатів "випарених мізгів" та п'ятої колони в Україні!

Світлана Коваль:
майте на увазі! вірніше - маймо на увазі... це для тих, хто ще сумнівався і казав, що "війни нема"...
я в шоці... у першу чергу - від байдужості тих людей, які бувають в Україні, мають родичів в Україні, знають їх ціле життя, а вірять - Путіну...
для мене Путін - це маніакальний вбивця, якому всюди бачаться "бандерівці" і пригноблені росіяни... всі, хто хоч раз був у Криму чи Донецьку, знають: це українцеві там доводиться розмовляти російською, бо інакше почуєш "мы не понимаем!"... та яке там "притеснение прав"?! банальне і до того ж тупе намагання виправдати захоплення чужої країни...
подивімся фактам в обличчя: це не українці воюють! це на "совісті" путіна купа загарбницьких вторгнень на чужі території!!!!

Армії РФ в Криму нема! і "зелені чоловічки" - це фантазії ворогів Росії
Марія Падковська поширює посилання:
Ввиду участившихся фактов оскорблений в социальных сетях, а также подстрекательств к беспорядкам, теперь любой пользователь сайта "Одноклассники", VKontakte и FB может обратиться в интернет-приёмную ФСБ России с жалобой на интернет-троллей, вне зависимости от гражданства нарушителей, которые пропагандируют неонацизм, экстремизм и другие виды троллинга, направленные против пользователей сайта по ссылке

суботу, 15 березня 2014 р.

Новини Бущини

            ЖИВА ХРИСТИЯНСЬКА ПАРАФІЯ - 

          МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ З ЖИВИМ ХРИСТОМ

     Сьогодні плідно працювали Буський та Олеський соборчики 

священиків та мирян двох деканатів УГКЦ нашого району

                                                Миттєвості у світлинах:

Ошатна Буська гімназія приймає зібрання душпасторів та активних представників 14-ти із 17-ти парафій Буського деканату.

 Вогонь великої таїни перед Розп'яттям концентрував увагу на головному:

Бог є любов. Людину може змінити слово Боже.



Важливе та насичене глибоким змістом зібрання провів декан о.Володимир Залуцький.
Разом з бужанами ділився думками і враженнями про практичні християнські дії гість Соборчику - особистий секретар Владики Михаїла Колтуна о.Ярослав

 Низку цікавих доповідей підготували надбужанські священики о.Смачило,о.Жукровський, о.Баглай, о.Цюпка, о.Лозовий, лікар Борис Кулик.



Кожну тему учасники  форуму жваво обговорювали у п'яти групах, пропонуючи свої ідеї та думки до підсумкової частини зібрання.



55 учасників Соборчику присвятили цей день Господу, християнській спільноті і майбутньому.
А ще усі щиро помолилися за отця-капелана Миколу Квича, викраденого під час богослужіння з церкви у Криму...