четвер, 14 березня 2013 р.

Віктору Пилиповичу Борозенцю - 90!

  Ветеран війни, бойовий офіцер, журналіст, надзвичайно скромна людина, миротворець - у сенсі миру поміж українцями, що боролися проти ворогів рідної землі - він і сьогодні в строю, цікавий  співрозмовник з почуттям гумору і високою мудрістю прожитих років.


Районна "Просвіта"( керівник Людмила Ціхоцька)  подарувала ветеранові до ювілею душевну зустріч у проекті "Цікава людина рідного краю". З добрим словом вітань і подарунками завітали на захід керівники району Володимир Сай і Володимир Замроз, Василь Стецик від управління соціального захисту, Любомир Ціхоцький від районної освіти, колеги журналісти Микола Іванців, Леся Дацко. Працівники бібліотеки підготували фотожиттєпис і нарис долі відомого земляка, працівники культури і освіти - концерт найулюбленіших пісень та ювілейний торт із свічками.


Малим школяриком Віктор Борозенець і його родина пережили голодомор. Шкільні 100 грамів хліба хлопчина ніс додому, щоби розділити цей скарб з двома сестричками...
Золотий коровай і 90  колосків на ньому - символ Життя та українського багатства й щедрості вручає ювіляру голова районної Асоціації інвалідів Софія Климус

Звучить прониклива пісня у виконанні Уляни Петришин і Стефанії Томків. Акомпонує Ярослав Килимник.


Сто і більше літ прожити у добрі, мирі і благодаті зичили усі присутні старшому товаришу.  А голова районної ради Володимир Замроз запропонував просвітянам підтримати пропозицію - і всі погодились -  присвоїти полковнику запасу, знаному землякові, визначній людині краю   Віктору Пилиповичу Борозенцю звання Почесний гормадянин Буського району.



Немає коментарів :

Дописати коментар