неділю, 18 серпня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

Сьогодні у Києві, з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, відбулася церемонія освячення головного храму греко-католиків -  Патріаршого собору Воскресіння Христового 

 

«Як серцем християнського Єрусалиму є храм Гробу Господнього, так і цей новоосвячений храм Воскресіння Христового буде серцем нашої церкви, воскреслої до нового життя на цих благословенних землях. Цей собор є видимим знаком єдності і соборності нашої церкви – як в Україні, так і далеко поза її межами. Ми будували його усі разом – цеглинками і пожертвами. Це є ваш собор», – сказав глава УГКЦ Святослав Шевчук. 
Глава УГКЦ Святослав переніс у собор мощі апостолів Петра, Павла та Андрія Первозванного, їх разом з мощами інших святих вклали у престол собору під час освячення. Відбулася урочиста процесійна хода, літургія  та освячення води на Дніпрі.
Прощу з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви та святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі, відвідали понад п'ятнадцять тисяч  вірян з України та світу. У числі прочан і наші надбужанці.

Немає коментарів :

Дописати коментар