четвер, 27 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

27 березня  світ відзначає День театру – свято  митців та глядачів

       Сьогодні творчі Ракобовти приймали шанувальників сцени з усієї Бущини

    У  сільському Народному домі відбувся районний семінар працівників культури району.

     З нагоди Дня театру сільські артисти поставили гостям  уривок вистави "Назар Стодоля", яку з великим успіхом  презентували своїм сільчанам  у дні ювілею автора - Тараса Шевченка.

    Хто сказав, що українське село дрімає і вироджується, оповите горілкою і байдужістю?!!
Гляньте на ракобовтівський  театральний колектив: юність і зрілість, хлопці, чоловіки, жінки, дівчата. Це лише ті, що на сцені.  А декоратори, кравчині, вишивальниці, костюмери, візажисти, освітлювачі - півсела задіяні у  творчості!
    І мета вельми гідна:  Шевченка село шанувало і любило завжди!

Кожного зимового вечора, незважаючи на домашні клопоти, господарку, навчання чи службу збирався гурт на репетиції. Студенти, що зазвичай раз у тиждень "за торбами" до батьків приїзджають, цього сезону чи не щодня курсували Львів-Ракобовти. Слова, як іспити,  повторяли навіть крізь сон... 
А ще пригоди були різні, коли, наприкад, один із головних героїв раптово змушений був поїхати на заробітки, а прем'єра вже на носі! Ото треба відваги, щоби замінити артиста і не підвести колектив, ювілей і глядачів!
Про усе це нам із гордістю за земляків розповідала в ефірі керівник драмгуртка, знана у Надбужжі бібліотекарка і просвітянка Марія Смолінська.

   
 А сьогодні у  причепуреному залі керівники народних домів району, сільський голова Богдан Смолінський, районний відділ культури разом із Людмилою Ціхоцькою з цікавістю  переглянули уривок вистави "Назар Стодоля". На оплески і слова захоплення не скупилися - бо творча праця артистів вартувала того!
 
      Уявіть на мить, що  сьогодні  вам запропонували виступити на сцені, нехай сільській,  ну, хоча б вірш прочитати. Мабуть, віз причин знайшли б умить, щоб не перевантажувати себе, заклопотаного... Навіть з пошани до Шевченка.
     А вони це зробили. Справжні, діючі патріоти. І село закрутили, і дух підняли, запалений Майданом та стривожений передвістям "братньої" війни...
 

 У виставі взяли участь 17 талановитих  аматорів сцени, різного віку, різних професій та об"єднаних любов"ю до життя і до Шевченка.
А вже після дійства усі учасники семінару побували у місцевій церкві і віддали шану стигматику Степану Навроцькому. Про визначного земляка розповів настоятель церкви о.Богдан Юрків. 

Користувачам Olha Savytska, Volodya Biletsky, Марія Падковська та ще 3 інших особам це сподобалось.

Oleg Anastasun: Молодці!
18 годин(-и) тому · Подобається

Немає коментарів :

Дописати коментар