четвер, 29 травня 2014 р.

               УКРАЇНА ВЖЕ ОБРАЛА ПРЕЗИДЕНТА,

а Бущина ніяк не погодить головного лікаря ЦРЛ

                     Претендента на цей пост має затвердити сесія райради.
       Нещодавно усі медпрацівники району таємним голосуванням визначали кандидатуру на посаду головного лікаря. Із 4-х кандидатів левова доля голосів дісталась двом претендентам.
Із 606 учасників опитування 348 голосів набрав Євген Романюк, в.о. головного лікаря.
222 голоси Сергій Тарновський, хірург.
     Цього вівторка, з ініціативи районної ГО "Майдан", проводили громадське слухання кандидатів на посаду керівника районної медичної галузі.
    Очікувалось, що тема слухань збере переповнений зал. Проте, у сесійній залі райради було мало люду, близько сорока осіб, але це були активні бужани, які підготували низку серйозних питань, притензій, пропозицій до можливого керівництва . Найбільше людей хвилювала "платна безплатна медицина", буська "рубльовка" окремих медиків на фоні не те що бідної, злиденної української медицини.
    Першим презентував своє бачення майбутнього медичної галузі району Євген Романюк. Його ж і засипали питаннями, часто колючими, не адресними, звинувачувальними, які накопичувались до усіх наших медиків десятки літ.
     Загалом, медик відповів на усі запитання і репліки присутніх. Підкреслив єдине: галузь потребує змін. Але без чіткої державної програми реформ і відповідного її фінансування марні потуги на рівні району. Без грошей треба хоч врятувати те, що нині маємо.
   .
   
    Особливого рвіння до посади головлікаря претендент не виявляв, очевидно розуміючи, що нові обов'язки у нинішній час можуть вибити його з професійного рівня знаного практикуючого хірурга, перетворити на кризового менеджера і прохача. Завдяки вродженому почуттю гумору претендент легко спілкувався з присутніми, тому й реальний стан нашої  медицини не виглядав так безвихідно і тупиково.
Майже усі активісти, присутні у залі, по кілька разів ставили питання кандидатам. Було емоційно гаряче.
І цей фон зацікавленості до змін, небайдужості, гостроти ситуації  таки налаштовував на спільне рішення: мусимо щось робити!
           

           

  

                         

                                               
                         На світлинах - активні учасники громадського  слухання. 

                          Рішення за депутатами районної ради.

2 коментарі :

  1. Ніяк не зрозуміти, чому так довго вже "нові властьімущі" тягнуть з призначенням головного лікаря. Адже мова йде не про санітарку, та й колектив висловив свою думку, А може чекають, щоб хтось з високопосадовців потрапив в лікарню і на своєму тілі відчув смак сучасної медицини? А може не вдається протягнути "свого"? Чи може "клієнт ще не дозрів"? То що змінив майдан?

    ВідповістиВидалити
  2. Тягнуть із призначенням бо потрібно добре обдумати кого ж поставити на таку відповідальну посаду. Скажу чесно, ці два кандидати що залишились - ніодин із них не буде хорошим керівником, оскільки працювала із кожним з них - скажу, що Тарновському нічого не цікаво і не важливо, весь в себе, як то кажуть, а другий претендент - Романюк....ой, тут можна довго говорити і розказувати...хам, нуль культурного виховання, невихований, грубіян, не поважає своїх колег, і на лікарню йому по великому рахунку плювати - основна його ціль - ціль наживи...а нам не хотілось би щоб і без того бідна лікарня стала ще біднішою. тай поваги до себе як до працівника хотілось би більше, а від нього добра не буде...100%..

    ВідповістиВидалити