неділю, 22 червня 2014 р.

                        «Святе Причастя —

це найкоротша й найпевніша дорога до неба» -

так сказав про значення Святого Причастя для нашого духовного життя св. Пій Х .


Сьогодні особливий день. Що у погоді - то дощ, то сонце, то спека, то холод, що у торжестві і смутку, надії і тривозі - день Жалоби в країні і свято Божого Тіла у храмах...

     Щороку на початку літа майже у кожній нашій   церковній громаді - головно там, де є діти, йде ретельне приготування до великої події - свідомого поєднання з Господом 7-10-річних бужан через Першу Сповідь в Урочистому Причасті.
    Священики та їх помічники - катехити довгий час готують дітей. Ця перша втаємничена наука стане особливою і важливою впродовж усього життя християнина.

    А батьки, хрещені, родина, докладають зусиль і грошей, щоб став цей день незабутнім. Дівчаток переважно зодягають паннами-принцесами - така вона нинішня (чи вчорашня)  мода, хлопчики, зазвичай, йдуть до Урочистого Причастя у вишиванках.
    Багато скептиків критикують цю пишноту і витратність, у якій може  загубитися головне цього свята - поєднання дитини з Богом...
    У багатьох львівських храмах маленькі українці приступають до Святого Причастя у національних строях або ж у одинаковому вбранні: ясних туніках (узятих напрокат).
 Та важливо те, що  на Службі Божі сьогодні у церквах як ніколи багато дітей - від немовлят до парубків та дівчат. 
Малим цікаве саме дійство Причастя, строї,  освячення віночків, величний обхід храму із Процесією, вистилання дороги пелюстками квітів і ...велике дитяче товариство! 
Для дорослих - родини, хрещених важливо прийти  до храму з своїм дитям, призвичаїти його, приєднати до великої спільної молитви, до Віри.




 

  

 
У віночках - зілля, квіти, колоски, ягоди! Головне - розхідник.

 

 22 червня. Місто Буськ. Храм святого Юрія, настоятель отець Андрій Баглай.
Незабутній день для учасників Урочистого Причастя.
     Дуже багато людей у вишиванках.
А які чудові вигадливо заплетені дівчачі і дівочі коси!!!

                                                  Калейдоскоп із 27 світлин -  у лівій колонці блогу.


Немає коментарів :

Дописати коментар