четвер, 24 липня 2014 р.

    Всеукраїнська проща у Зарваниці об'єднала у молитві за мир і єдність України  десятки тисяч паломників    

  Три священники Буського деканату УГКЦ о.Іван Білута, о Мирослав Палчинський та о.Ігор Макар разом із 50 парафіянами із Буська, Новосілок, Куткора , Красного, Острова стали учасниками Всеукраїнської прощі. 


        Прочани взяли участь у майже всіх заходах прощі із головним наміренням у молитвах – за мир та єдність України.
   Протягом суботи була можливість приступити до сповіді, взяти участь в Архиєрейській Літургії, із запаленими свічками вирушити у молитовний хресний хід, помолитися за упокій героїв Небесної сотні та долучитися до молодіжного «Молитовного майдану».
    

Найбільшим враженням цього дня для багатьох прочан був молитовний хресний хід із запаленими свічками.  Кожен молився за припинення вогню, мир і спокій у державі.
 Довгі вервиці вірян з'єднували подвір'я храму, у якому зберігається ікона Матері Божої Зарваницької та монумент Матері Божої.

Цьогорічна проща у Зарваниці була присвячена 25-літтю виходу із підпілля УГКЦ.
    «Буря може наробити багато лиха, але вона не триває вічно. Вічність належить тільки миру, бо Господь - вічний наш мир», - наголосив Блаженніший Святослав.
     Прочани помолилися за упокій душ усіх загиблих українських героїв на Майдані та Сході України, залишивши частину запалених свіч на Меморіалі героїв Небесної сотні.  
     Завершився відпуст урочистою недільною Архиєрейською Божественною Літургією. У Літургії взяли участь 16 архиєреїв, близько 300 священиків.  Впродовж Богослужіння Блаженніший Святослав проголосив блаженного священномученика Василя Величковського покровителем пенітенціарного служіння УГКЦ .
     Глава УГКЦ вручив відзнаки і пам'ятні медалі єпископам і священикам, які брали участь у церковному житті в часи переслідувань церкви. 

     Нагороду отримав і наш о.Мирослав Палчинський.


      Цьогорічна проща до Зарваниці показала, наскільки наша духовна єдність є великою.  Кожен  вирушив з різних куточків України, щоб пізніше принести посилене прагнення миру і Любові у свою оселю, до рідних і знайомих. З такими емоціями та враженнями від прощі повернулись до рідного краю і буські паломники.

Немає коментарів :

Дописати коментар