вівторок, 14 жовтня 2014 р.

       Захисникам Батьківщини присвячено 

        12 жовтня в селищі Красне пройшов смолоскипний марш пам’яті воїнів Української Повстанської Армії , героїв Небесної сотні та полеглих вояків в АТО.

   Свій початок смолоскипний похід взяв від Народного дому селища та завершився  біля Пантеону слави та місця спочинку останнього Головнокомандувача УПА Василя Кука.
    Прямуючи ходою вулицями Красного, учасники смолоскипного маршу зупинилися біля фігури Матері Божої,  поклали квіти та помолилися за українських героїв.

     Учасниками віче, яке відбулося у центрі Красного, стало близько 250 людей . Серед них: Народний депутат України Ірина Сех, депутати Львівської обласної ради, серед яких воїн АТО Руслан Помірчий та Народний артист України Остап Стахів, керівництво Буської райдержадміністрації на чолі з головою Богданом Гринишиним, громадські активісти Красного, молодь, настоятелі місцевих храмів отець Юрій Толочний та отець Степан Жукровський.


        Під час віча звучали виступи поважних гостей, які перепліталися з патріотичними піснями у виконанні усіх учасників заходу.      
    Патріотичний захід не залишив байдужими нікого. Ще після його завершення протягом години люди не хотіли розходитися, а щиро співали стрілецьких та повстанських пісень, народжених у періоди національно-визвольної боротьби українського народу.

Фото Зіновія Павлика

Немає коментарів :

Дописати коментар