вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Похід у вогнях смолоскипів у  Буську

 Бо плач не дав свободи ще нікому,

А хто борець, той здобуває світ. 

Веде нас в бій борців упавших слава...


 Цієї неділі увечері  в Буську відбувся смолоскипний марш пам'яті Героїв, які віддали життя за незалежність України. Учасники маршу віддали шану воякам УПА, Героям "Небесної сотні", українським військовим, які загинули в АТО. 
    У поході вулицями міста  до пам'ятника Скорботи,  під напружуючий бій  барабанів, з мерехтливими вогнями смолоскипів, у маєві  прапорів, націоналісти скандували "Слава Україні - Героям слава!", "Слава нації - смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич - Герої України!", "Україна понад усе!", "Герої не вмирають!", "УПА -  державне визнання !" 

  

     Учасники маршу зупинилися біля меморіалу пам'яті  Небесній Сотні біля міської ради, вшанувавши полеглих майданівців квітами, хвилиною мовчання.
    Далі колона рушила до пам'ятника Скорботи на віче. Там настоятель церкви св.Юра о.Андрій Баглай провів поминальну панахиду за душі полеглих у боротьбі  за незалежність України.
     На заході було багато молоді, представники влади району, активісти громадських організацій, діти. На зібрання завітали відомі особистості, зокрема депутат Львівської обласної ради, військовий, який брав участь у звільненні Слов'янська,  Руслан Помірчий. Він закликав присутніх бути обережними у свому виборі під час голосування 26 жовтня: «Обирайте націоналістів – адже це "спецназ" у Верховній Раді, - закликав він.
     На віче проникливо і цікаво виступила  Галина Чорна, яка у травні стала народним депутатом України від ВО «Свобода». Вона наголосила на прагненні українців до свободи, на силі і організованості УПА, у якій 10 українців забезпечували боєздатність одного вояка, у якій командир відповідав за життя кожного бійця... Вона нагадала, що сьогодні фронти є різні, у тому числі у Верховній Раді. Там треба бути не менш стійким і наступальним, ніж у бою на сході України.
     На завершення заходу Народний артист України, депутат Львівської обласної ради бандурист Остап Стахів заспівав відомих повстанських пісень та баладу  про бійців АТО.

Немає коментарів :

Дописати коментар