вівторок, 18 листопада 2014 р.

          Криниці у районі пересихають.

Допомога бужан нашим воїнам - незупинне джерело!

Сьогодні з Буська на схід  України відправили  військовикам зібрану бущанами допомогу.

     У центрі забезпечення військових (на майдані Незалежності), який організувала громадська організація "Обласний автомайдан", зібрали чергову порцію допомоги.
    Теплі речі, куртки, навіть шуби (якщо не вдягти, то хоч вкритися!),670 пар шкарпеток (одне упакування було підписане "шкарпетки", інше - "носки". Волонтери жартували, що то для російськомовних патріотів!), 300 теплих светрів, побутова хімія, медикаменти, взуття, дощовики.
     Директор спиртзаводу Юрій Лучечко і директор Буського держлісгоспу Микола Яворський допомогли із пальним.

    Гроші і речі збирали у церквах Надбужжя.

     У Сторонибабах , наприклад, сестри Багнюк - Мар'яна і Наталя при допомозі мами, професійної кравчині, пошили 29 дощовиків. Сторонибабський священик о.Олег Макар дуже вдячний своїй сторонибабській і журатинській  громаді за активну допомогу грошима, теплим одягом, речами, взуттям для наших захисників:
      - Дівчата з родини Багнюків були у Страдчі на відпусті, там молилися за Україну, спілкувалися із місцевою їмостю. Саме вона і дала їм розкрій такого необхідного захисту для бійців як дощовики.  Мар'яна і Наталя віддано  впорались з роботою!

     У Яблунівці - інша патріотична історія: яблунівські музиканти  після храмового свята передали усі зібрані кошти на потреби військовим!

  Учні Буської школи №1 під час благодійного ярмарку у школі зібрали 3560 гривень!
За ці кошти закупили ліки для учасників АТО і передали їх волонтерам.



Передали бійцям і дитячі малюнки із щирими побажаннями переможного повернення додому.

Чим можемо, тим допоможемо!
Майстри-професіонали "Олнови", які виготовляють сміттєпереробні машини на експорт, виготовили "експортний варіант" польової грубки-пічки для воїнів-захисників із своїм удосконаленням:  їх обладнали ще й деталями для сушіння одягу і взуття! 
Гроші затратили лише на матеріал. 
  5 таких фронтових рятівниць виготовили на буському СП"Олнова" .

Мікроавтобус із причіпом, який рушив  з допомогою зі Львова, у Буську  довантажили. У причіп  ледве змогли помістити усі речі, зібрані бужанами!






    У процесі завантаження довелось придумати "захист" від втрат натасованого багажника.

 Придумали, вирізали із дошок, приладнали!

  На Схід допомогу нашим військовим повезли четверо сміливців. Серед них керівник "Обласного автомайдану" Петро Жукровський , бущанин Олег, львівянин Андрій Макар.


 У далеку дорогу волонтерів  благословили о.Степан Жукровський та військовий капелан із Львова, під опікою якого волонтерська допомога воїнам, о.Роман Возняк.

             У добру путь з Богом і з щирою допомогою бужан !

Немає коментарів :

Дописати коментар