середа, 3 грудня 2014 р.


І наш район не обминуло  від'єднання від електроенергії

Учора, сьогодні чимало поселень району до двох годин залишалися "без світла".
        Причина не одна.
   Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

Сьогодні у денному ефірі, у четвер - у ранковому керівник Буського РЕМу Микола Адамик із коментарем ситуації.


«Це не є графіки з години по годину у певних вулицях і районах. Це певна квота потужності електроенергії, на яку обмежується споживання. Нам дали 773 МВт споживання електроенергії на Львівщині, і ми зобов’язані ввести наших споживачів у цю квоту», -  повідомила керівник відділу корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго» Галина Єлісеєнко.
     «Є нестача електроенергії, а зараз похолоднішало, тож люди увімкнули обігрівачі. Де є перевантаження, там світло і вимикається. Стабільні графіки запровадити неможливо, бо це не вода, що можна накопичити електроенергію, є перевантаження і все. Коли встановлена потужність перевищується, автоматика спрацьовує».  «Потрібно закупити достатньо вугілля, щоб працювали всі ТЕС. Є проблеми з генерацією енергії в містах Донбасу. В державі є лінії електромереж, які з’єднуються в єдину енергетичну систему. Через бойові дії в достатньо великому регіоні ці мережі порушилися. Уберегтися від аварійних відключень наразі ніяк не можливо. Єдина порада  – купити стабілізатор живлення, щоб не пошкодилася техніка», - зазначають професіонали.

    Нагадаємо, раніше у "Львівобленерго" ввело в дію графіки аварійних вимкнень, але згодом вони були відмінені.

     Сьогодні у нашому районі продовжились віяльні відімкнення від енергоживлення.
    Колцентру у нас в Буську немає, знервований диспетчер   РЕМу  (телефон якого постійно зайнятий) про блок №3 у Запоріжжі нічого не говорив (чи не знав) і зарадити нічого не міг: "Команда надійшла зі Львова!"
     Але ми повідомляємо бужанам про проблему і закликаємо берегти нерви  і в міру можливого підготуватися до життя впродовж двох годин двічі на день (може й обмине?) без електроенергії.
     Є території, яким гірше, ніж нам.
Все так не буде!


Немає коментарів :

Дописати коментар