суботу, 3 січня 2015 р.


Новини від наших земляків

У бібліотеці Красного – віртуальний театр


"У.Б.Н."  і війську допомагає, і виховує відчуття відповідальності.
У Львіському національному театрі ім. М. Заньковецької відбулась благодійна вистава "У.Б.Н. (Український буржуазний націоналіст)", яку провели на користь українських військових, - повідомляє прес-служба Міністерства культури.  Зібрали на потреби війська 55 тисяч.
Кожний українець має визначати свою чітку громадянську позицію щодо тих подій, які відбуваються у нашій державі.
Так вже склалося історично, що театр є колискою українства та патріотизму. Ще донедавна питання – чи «правильно» бути українським націоналістом – було дискусійним. Що глядач скаже сьогодні, коли українське суспільство назавжди змінив Майдан? Яке вона матиме звучання на тлі російсько-української війни? Все це викликає роздуми про нашу національність.
     Нещодавно відвідувачі Красненської селищної бібліотеки мали  унікальну можливість віртуально переглянути виставу національного академічного театру ім. М. Заньковецької «У.Б.Н». Ця вистава – це історія про колишнього політв’язня Зенона, який намагається тихо дожити свого віку в компанії спогадів та листів. Але це виявляється неможливим, оскільки друзі з минулого пробують різними способами змусити його знову піти у політику й прикрити своїм незаплямованим ім’ям «брудні» провладні руки.
     Ініціатором такого заходу виступили працівники Красненської селищної бібліотеки. Втілити задумане вирішив постійний відвідувач бібліотеки, шанувальник театрального мистецтва Олексій Мировський. Хоч і бібліотека без Інтернету, але виставу вдалося транслювати через персональний комп’ютер селищної бібліотеки, на який через флешку було скинуто виставу. 
     Сама вистава розповідає ще й про час в якому ми зараз живемо, нашу теперішню політичну і соціальну історію. 
    Ще одним секретом її успіху є те, що усі ролі виконують провідні актори театру ім. М.К.Заньковецької, народні 
артисти –  Федір Стригун, Таїсія Литвиненко, Петро Бенюк, Богдан Козак та інші. Їх гра глибоко вразила відвідувачів бібліотеки.
     Ця вистава є дуже актуальною, адже не всі люди особливо старшого віку, мають можливість виїхати в театр – хто за станом здоров’я, хто через траспортні проблеми.
     А ця віртуальна вистава – це новий спосіб спілкування, єднання однодумців, нова форма роботи громадського закладу, яку започаткували саме в Красному.
Олексій Мировський

Немає коментарів :

Дописати коментар