четвер, 26 лютого 2015 р.

 ВИРОБЛЕНО В  БУСЬКУ!

У Золочеві навчилися заробляти на смітті

   Більше року на Золочівщині ефективно працює єдина в області сміттєсортувальна лінія, яку придбали за кошти приватного інвестора, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
   "Даний об'єкт – це єдиний приклад в області, коли за кошти представників бізнесу була придбана сміттєсортувальна лінія", - сказав Олег Синютка, ознайомившись з роботою підприємства ТзОВ “Еко Баланс Золочів”.Він зазначив, що для цього проекту не було використано бюджетних коштів і що це приклад того, як ефективно господарює бізнес у сфері поводження з твердими побутовими відходами.
   Керівник Львівщини підкреслив, що такий досвід слід поширювати на всю область.
  ТзОВ “Еко Баланс Золочів” в жовтні 2013 року ввело в експлуатаціюсміттєсортувальну лінію, де відбувається попереднє сортування ТПВ, пресування та відправлення на вторинну переробку, а органіка вивозиться на полігон ТПВ.
   Щодня з м.Золочева на сортувальну лінію привозиться близько 100 куб.м. ТПВ. До складу ТПВ входять такі компоненти: папір, картон, харчові відходи, дерево, метал чорний, метал кольоровий, текстиль, скло, шкіра, гума, взуття, камені, фаянс, пластмаса, зметене сміття інше.   Відсортовується близько 10% вторинної сировини.


   Цю лінію придбали в Буську, на спільному українсько-німецькому підприємстві “ОЛНОВА”, яке було засновано при участі німецької фірми «HAMMEL Recyclіngtechnіk Gmbh»,
                                                              і яке займається розробкою, конструюванням, монтажем і введенням в експлуатацію як окремих машин, так і цілих комплексів переробної техніки.

 


                                                   

1 коментар :