вівторок, 23 червня 2015 р.



 Мандрівка з  подвійною  місією


19 червня делегація Надбужан відвідала мальовниче містечко, що розташоване серед заповідних прикарпатських лісів - Моршин

  Цікаву мандрівку організував голова районного братства ОУН-УПА, заступник голови Львівського крайового Братства  Мар'ян Длугош.      Делегація із Надбужжя у складі Народного вокального ансамблю села Задвір'я, учасника АТО із Андріївки та районних журналістів, відвідала санаторій воїнів ОУН УПА "Говерла" у місті Моршині та монастир Чину св. Василія Великого у селі Гошів, що на Івано-Франківщині. 
  Бущани привітали медичний колектив санаторію "Говерла" із професійним святом - Днем медичного працівника. 

  

 У подарунок привезли  запашний коровай та  творчий виступ у актовій залі санаторію .
   У виконанні Народного вокального ансмаблю "Січові стрільці"(керівник Роман Ладига) прозвучали пісні "Струни пам'яті" ,"Гей, гей, соколи". Розчулили слухачів пісні "Моя Україна", "Дівчинонька щось думала" у виконанні жіночого ансамблю "Берегиня" та "Не та ружа" у виконанні дуету Марії та Володимира Благих.
  Публіка нагородила гостей гучними аплодисментами.  

 

 Пізнавальною та духовно багатою була й екскурсія  у Гошівський монастир.
Храм вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Його щорічно відвідує кілька мільйонів прочан із різних країн Європи. 

 Сакральною цінністю монастиря є Ікона Гошівської Божої Матері — копія Ченстоховської ікони, що належала до родини хорунжого Шугая. Під час пожежі, коли все його господарство згоріло дотла, залишилась недоторканою лише одна стіна — на ній висіла ікона. Згодом родина Шугаїв, рятуючись від татарських набігів, перебувала певний час у маєтку Гошовських, відтак і ця ікона змінила власників. В 1736 р. ікона заблисла великим сяйвом, а потім на обличчі Богородиці залишилась немовби роса, а з очей спливали сльози, що засвідчило багато людей і місцевий священик. Гошовський передав ікону в монастир, а митрополит Лев Шептицький, після проведення церковного розслідування, окремим декретом проголосив її чудотворною. Від того часу ікона Гошівської Богоматері прославилась багатьма чудами, які було детально розслідувані та зафіксовані в спеціальній книзі, та отримала назву «Цариця Карпат»

 Спільна світлина на площі біля храму.

  
   На завершення мандрівки бущани відвідали джерело Божої Матері у Моршині та Святе цілюще джерело села Раковець. 
  Подорож залишила у пам'яті теплі спогади,  багато позитивних емоцій та вражень . 

Немає коментарів :

Дописати коментар