четвер, 31 січня 2013 р.

Новини Бущини

ЗАКВІТЧАНИЙ СВІТ ОЛЬГИ КИРКОВОЇ


  Цього четверга просвітяни району зустрічалися із самобутньою майстринею-вишивальницею із Гумниськ Ольгою Кирковою. Талановта й працьовита жінка співає, складає вірші, вишиває гладдю.Нею вона захопилася 55 років тому, коли стала невісткою у Сарнах на Рівненщині - там усі жінки малюють голками й нитками яскраві квіти на білому полотні . У колекції пані Ольги більше 50 вишиванок. Вона  створила яскраві сорочки для цілого сільського ансамблю! ЇЇ барвисті квіти вподобала шанувальниця українських традицій Ірина Сех і тепер сорчки з Гумниськ прикрашають київський Олімп. На цій зустрічі майстриня провела майстер-клас вишивання гладдю і охочих повчитися учнів - не один десяток!

   Вишивали і співали - як колись на вечорницях. Голова районної Просвіти Людмила Ціхоцька вручила пані Киркові Диплом  бущанського проекту "Цікава людина рідного краю" за особистий внесок у розвиток та популяризацію українського національного мистецтва.
Слухайте розповідь про майстер-клас і гумниську мисткиню 1 лютого .

 У середу освітяни і священики усіх конфесій у Буській гімназії ім.Є.Петрушевича провели районну читацьку конференцію "Хрещення Київської Русі. Історичний шлях християнства в Україні"


.

  Своє бачення християнської історії висвітлює Оксана Іваськів, учитель християнської етики Новомилятинської школи


Немає коментарів :

Дописати коментар