пʼятницю, 3 травня 2013 р.

Новини Бущини

Дочекалися! 


 У середу пополудню Буськ очікувала сенсація: на центральній вулиці Петрушевича, що місцями нагадувала воєнно-польову дорогу і була обкладена з усіх боків… нецензурною лексикою водіїв,  бралася до роботи ремонтна техніка. Фреза  лущила  ями, ремонтники  в оранжевому спецодягу оглядали наступний фронт робіт: це і було  Львівське ШБУ-65, якого очікували  в Буську  (і в ближніх селах – згідно укладених договорів) ще минулого тижня. Краще пізно, ніж ніколи! – погоджуємося з народною мудрістю і навіть знову наберемося терпцю, очікуючи закінчення саме цього ремонту, бо дорожники до свят уже працюють на інших дорогах в інших населених пунктах.  Не тільки бужани хочуть  везти Великодні дари по рівнішій дорозі!

  Закінчувати  асфальтувати зішкpабану вулицю Петрушевича будуть  8 – 9 -10 травня. Принаймні, так обіцяли ремонтники.  
     Найголовнішу вказівку на ремонти доріг в усіх поселеннях району для голів місцевих рад  давав голова РДА  В.Сай: «Контролюйте ремонтників, відмивати гроші на латанні ям не вийде!»  Тому дорожні роботи у центрі Буська контролювала міська влада. Як віджартовувався міський голова Ростислав Сліпець: «три дні і ночі був на дорозі!»
     150 тонн асфальту уклали  протягом двох днів роботи.
 Старе дорожнє покриття використали у мирних цілях: 3 машини – на потреби освіти, 1 – буським комунальникам, 4 – на ями вулиць Технічна, Східна, Наливайка, Джерельна.  Асфальтний шутр дістався тим вуличним комітетам, які взялися самотужки ремонтувати ним свої дороги.

                              ВЕЛИКОДНІ ГОСТИНЦІ


для одиноких стареньких бужан кожного року передає Микола Ковзель, народний депутат V - VІ скликань. Цього року у передсвяткові дні Великодні привітання, пасочку, набір продуктів  отримали майже 800 соціально незахищених бужан. Із них - 131 житель райцентру. ХРИСТОС ВОСКРЕС -ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

   
Вибори закінчилися. Проте, не забуває своїх виборців депутат обласної ради Богдан Козак.  Педед святами він передав щирі слова Великодних привітань  разом із Паскою, продуктами, солодощами для 75 одиноких самотніх жителів Красного. Чималі пакунки рознесли  землякам 8 соціальних працівників. Навзаєм передали п. Богдану  від краснян слова вдячності і побажання веселих  і добрих свят!

ХРЕСНА ДОРОГА У ГУМНИСЬКАХ



     6 років поспіль збирає людей каплиця  Преображення Господнього, що збудована на місці  обійстя Вороновських, родини, що дала християнському світові  відомих душпасторів, зокрема, світлої памяті  Вдадику Юліана, який відійшов від нас цього року у березні, та ієромонаха, екзорциста о.Василя, якого нестало в останній день липня 2010 року...
     Отець Василь Вороновський просив земляків щороку збиратися тут на щиру спільну молитву. І його побажання здійснюють усі, хто шанував цю особливу людину, чиєї долі він торкнувся, з ким не раз саме тут молився...

                                                          Натхненні калатальники...
  Цієї Великодної п'ятниці  у Гумниська прийшло й приїхало багато люду, багато молоді, дітей на молитву і прощу. Богослуження провели о.Тарас, місцевий священик, який завжди тут служив разом з о.Василем Вороновським та о.Петро із Унівського монастиря, який часто відвідує Гумниська.  Отець Тарас відзначив, що це особливе місце щораз більше притягає і об'єднує людей. Молитви тут cильні і щирі, кожен має своє намірення, але спільна молитва  легко  злітає у небеса!

                                                                      " Сліпий" дощик, наче свята вода, зросив молитви підчас Хресної дороги, а людям затишно було заховатися під спільним дахом Станцій.

Біля  Духовного центру у Гумниськах,  на старому дереві - подвійне лелече гніздо. Але цей бузьок забрався вище - на антену, щоби звідти спостерігати за подіями на подвір'ї каплиці.

 Хресна дорога закінчилась.Можна собі трохи й перепочити...



Немає коментарів :

Дописати коментар