середу, 26 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

Інформаційний супровід Буського радіо:

Благодійна Європа,

  або   Про те, як майбутній Дитячий будинок сімейного типу в Буську  ... виграв у "Єврофан-2013" (при допомозі  цікавої команди із Північної Ірландії)                                                                                                                                

       Протягом трьох днів Львів був центром футбольних баталій: тут  проходив VІІ міжнародний  фестиваль футбольних вболівальників під назвою "Єврофан - 2013". У програмі фестивалю були не тільки футбольні турніри, а й екскурсії, вечірки та благодійна акція "Фанати Європи - львівським дітям".
     22 країни-учасниці, 28 команд вболівальників і серед них - завзята команда з Північної Ірландії,  яка і  стала гостем Буська та благодійником  Дитячого будинку сімейного типу.
    Гостей на Шільній чекали в обідню пору, але поважна причина їх затримала до вечора: збірна ірландських фанів перемагала на етапі турніру і, відповідно, гра тривала!
    Буськ чекав.



                  
 Очікувана зустріч відбулася коло відновлюваного будинку. Сюди ірландці приїхали у супроводі керівника нашої освіти Богдана Глуховецького. А вже тут, на місці, голова РДА В.Сай розповів гостям про плани реконструкції і про майбутніх жителів цієї оселі.   Команда  розповіла про свою подорож,  поділилася враженням від турніру і України, проінформувала про те, що має намір передати кошти у фонд Дитячого будинку сімейного типу.
     Спілкуванню допомагала наша землячка Мар'яна  - перекладачка і просто приязна дівчина, тому й так довго розмовляли, жартували та подарували фанам альбоми світлин "Буська земля"на згадку.  Гостям додавали руху в'їдливі комарі (яких у них, як кажуть, нема!) і це чи не єдина прикрість їхньої мандрівки!


Потім усі гуртом оглядали оселю, яка в  процесі реконструкції, фотографувалися на спомин, бажали, аби їх дарунок приніс користь сім'ї, що буде тут жити. І не виключали, що колись повернуться до Буська знову, принаймні, один із гостей може бути присутнім на відкритті Будинку, що планується на 24 серпня.   Ласкаво просимо!

Немає коментарів :

Дописати коментар