четвер, 22 серпня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

ЗАВТРА УРОЧИСТО ВІДКРИЮТЬ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ

 у  Буському районному народному домі 

13.45 годині, перед початком урочистостей по відзначенню 22 роковин Незалежності  України, керівники району, представники громадськості відкриють  музей, а священики проведуть обряд його освячення.


  ЛАСКАВО ПРОСИМО!!! 

                                           


Минувшина близька і далека  оживає,  нагадує,  повчає...

Про новітню історію створення і занепаду музеїв у Буську та районі, про палац Бадені як найкраще місце збереження історичної пам'яті та культури, про кроки до "живого" музею - слухайте програму "Хто не знає минулого - не вартий майбутнього" за участю голови районної "Просвіти" Людмили Ціхоцької 23.08.2013.        
Пряма мова:
"  Родзинка музею – підвальне приміщення площею понад 100 м. кВ. Воно давнє – понад 100 років: цікава архітектура, цікаве планування, багата історія. У нішах ми зробили експозицію: зразки кафелю, цегли, скла, кераміки. Експонатів поки що мало. Але будуть!
  Будемо мати гостей на відкритті музею. Дорогою з Куткора (день уродин С. Караффи-Корбут) до нас завітають В. Валько, розпорядник спадщини мисткині та Д.Сапіга – директор видавництва «Каменяр». Приїдуть не з порожніми руками: подарують годинник художниці та ще кілька особистих речей, літературу про неї. А у вересні чекаємо у гості Б. Гориня – буде презентація книжки «Життя і творчість С.Караффи-Корбут» .
  23 серпня ми відкриваємо музей. Та робота у музеї не припиниться . Адже у планах – розширення експозиції за рахунок добудови. У ній плануємо відтворити помешкання бужан 100-літньої давності – глиняна підлога та стіни, діюча піч, наповнення цікавими артифактами. Є над чим працювати"


Немає коментарів :

Дописати коментар