вівторок, 29 жовтня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

 Досвід минулих надзвичайних ситуацій - добрий учитель.

                        Екзаменатор - життя. 

     Згадаймо минулу зиму: сотні людей та машин у багатокілометрових заторах, пологи в екстремальних умовах, пункти, намети обігріву, снігові перемети висотою до трьох метрів...

  Найвища напруга  під час  заметілей була у нас на трасі Київ-Чоп, на усіх дорогах, що вели до сіл (особливо віддалених), проблема з енергопостачанням, зв'язком...

      Найбільше нарікань, як завжди, було в адресу дорожників і комунальників: вчасно не розгортали сніг, очікували, що розтане сам, не подбали про снігозатримання уздовж траси, де завжди перемітає, не мали належної техніки і вмінь для ліквідації проблем... Дісталося і автоінспекції за бездіяльність і непрофесіоналізм у надзвичайних ситуаціях.

"Розбори польотів" проводили відразу. Сьогодні, на порозі зими - екзамен із організації протидії загрозам і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.  Під головуванням першого заступника голови РДА Марії Яцик відбулося засідання комісій ТЕБ і НС за участю керівного складу цивільного захисту району.
 Легенда навчань була такою: внаслідок погіршення погодних умов на території області можливе збереження холодної погоди впродовж наступних двох діб, утворення снігових заметів на автошляхах, залізничних коліях, тимчасове припинення руху автомобільного транспорту та поїздів, введення “Штормового попередження”.

Пильна увага була до готовності всіх служб з ліквідації можливої надзвичайної ситуації,  говорилось про практичну взаємодію між рятувальниками, військовими, комунальниками, ДАІ. Чи було навчання успішним покаже перший великий снігопад.

Немає коментарів :

Дописати коментар