пʼятницю, 24 січня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ



СПОЧАТКУ  СЕСІЯ РАЙРАДИ,  А ПОТІМ - ВІЧЕ


     Сьогодні у Буську громада, що взяла участь у відкритій сесії, активізувала депутатів райради висловити недовіру голові РДА.

 Перед закритим голосуванням люди переконували Володимира Сая вийти із ПР.

24 січня в сесійній залі районної ради відбулася двадцять дев’ята позачергова сесія VІ-го скликання, участь у якій взяли 40 депутатів з 54.  Депутати одностайно підтримали звернення зборів депутатів усіх рівнів Львівщини.



     У сесійній залі і в залі конференцій близько півтисячі людей, у тому числі 41, згодом 40 депутатів районної ради.
     Люди безкомпромісні у висловах, рішучі у вимогах: підтримати боротьбу українського народу за збереження незалежності і суверенітету, дотримання Конституції і непорушності прав людини. Лунають заклики до усіх районних регіоналів вийти з партії.

     Першою склала партійний квиток регіоналка Мар'яна Діжак. Це її рішення визріло відразу ж після київського побоїща 30 листопада.
     Та головна увага усіх присутніх на сесії була прикута до голови РДА. Висловити йому недовіру, як головному провідникові лінії партії регіонів у районі, запропонував Богдан Гринишин, заступник голови райради (ВО "Свобода").
     Зал підтримав, одиниці були проти, десяток - ввагався.
     В.Сай не нажив у районі особистих ворогів, лише партійних.
     Питання недовіри проводили відкритим і закритим голосуванням. Кожне окреме рішення депутата сприймалося залом або оплесками, або осудом.
Відтак, вибрали лічильну комісію, надрукували бюлетені та провели закрите голосування.

 Перед закритим голосуванням люди переконували Володимира Сая вийти із ПР: ми не можемо простити партії, яка пролила кров своїх людей! Будьте з нами!
    На що В.Сай відповів: - Я заяву напишу, а ви приймайте рішення! - і залишив сесійну залу.
Результат таємного волевиявлення депутатів майже не відрізнявся від відкритого голосування: 28 голосів за недовіру, 3 - проти, 8 - утримались.

 Після голосування на трибуні сесії - заступник голови РДА Євген Кичурчак. Він зачитав заяву голови РДА В.Сая  про вихід з партії , додавши до заяви голови і своє рішення вийти із партії Регіонів. 
Після відкритої сесії на площі перед адмінбудинком пройшло віче.

1 коментар :

  1. Будьте ласкаві, надрукуйте список депутатів райради, які не прийшли на сесію. Люди повинні знати, кого вони обирають.

    ВідповістиВидалити