пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

 ЛЬВІВСЬКИЙ ТА МІСЦЕВИЙ АВТОМАЙДАН У БУСЬКУ І ОЛЕСЬКУ

     Сьогодні після 15-ї до нашого району знову прибув Автомайдан - мобільне і активне крило спротиву великого Майдану.
    Мета сьогоднішнього візиту - зустріч і розмова з бужанами про найгостріші проблеми у районі на цей час та створення місцевого люстраційного комітету. (Створили. До його складу записалося до 20 надбужанців)
На великому колі зібрання виступали і приїзджі громадські діячі, і місцеві активісти. Із місцевих промовців були відомі у районі Василь Кашуба, Оксана Михайлюк, так і нові та завзяті жителі району, які недавно мали конфлікт з  правоохоронцями і не змогли відстояти свою правоту  - п.Тарасова, п.Скіра.
Мова велася і про люську гідність, і про зверхність чиновників, і про місцевих корупціонерів (правда, у більшості без імен - тільки натяками), і про Буську  автобусну, і про "залагоджену" справу між Сисуном і потерпілими...
    Гостро сперечалися люди і поміж собою: у всіх своя правота.

Елексир правди, розлитий українським повстанням, діє.

Але його на всіх не вистачає.



Розпалені промовами присутні вимагали до слова силовиків. Виступити перед неспокійною громадою відважився Микола Скоробогатий, начальник слідчого відділення Буської міліції. Він закликав усіх проілюструвати спочатку себе та  роз'яснив людям, що "легкі тілесні ушкодження в олеських хлопців - це приватне обвинувачення" і учасники конфлікту жодних притензій одні до одних не мають".
Промовці спонукали автомайдан відвідати ще й Олесько та поговорити з учасниками нашумілого конфлікту.
     Біля садиби В.Сисуна вервечка із 30 авт багатоголосо сигналила, а вже потім, спілкуючись з олещанами, усі почули, що ніхто не продавався... Покутою за провину в Олеську В.Сисун добудує дитячий садок.

     
Пряма мова з "громадського кола" Автомайдану - у неділю на Буському радіо.

Немає коментарів :

Дописати коментар