пʼятницю, 28 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

      
                       

            ВЕСНЯНА ТОЛОКА В БУСЬКУ    розпочинається з історичного місця -  палацового комплексу у центрі міста

  За рік,  покинута випадковими власниками (МВС) напризволяще , територія заростає дикою порослю, чагарниками, засмічується(?!), підсобні приміщення (ті, що радянські, військові) грозяться  завалитися і вже, направду, валяться.  Та й  сам палац марніє ззовні і зсередини.             

Час від часу на подвір'ї палацу порядкують члени товариства "Бужани". А вже перед Великоднем тут організовують  толоку для бюджетників, громадських активістів.

   Сьогодні, при добрій погоді, чисельним  колективом розчищали парадну
площу, алеї, галявину поза палацом від живучих паростків спустошення.      Одне прикро: чималі кучугури гілок, листя та сміття ніхто не вивіз на сміттєзвалище ще з минулого року. Цього року об'єми непотребу подвоїлися.
     Учасники толоки висловили вимогу: мерія має усе негайно прибрати або звернутися з проханням до СП"Олнова"- нашої фірми, що випускає подрібнювачі сміття, запропонувати і їй долучитися до доброї справи громади та  перемолоти своєю технікою дворічні купи гілля.

                             
Територія велика.  Висікати було що.

У садибі чимало всохлих дерев. Їх зрізати, прибрати - потрібне неабияке вміння і чоловіча сила. Сьогодні ці роботи провели успішно.


Колись уздовж огорожі палацу росла алея бузку. Вона прикрашала і центральний майдан, і додавала весняного настрою міщанам.
    Її викорчували. Натомість не посадили обіцяного - сортового. Але природа бере своє: із старого коріння росте бузковий кущ .

Окрім старого палацу, сьогодні провели толоку біля усіх пам'ятників, монументів райцентру, на центральних алеях парку.

     Ощищали меморіали і у селах. 

У Побужанах мають намір висадити алею червоного дуба у пам'ять Небесної сотні.

            Але весняних клопотів у районі багато. Найбільше праці заберуть стихійні сміттєзвалища.


Весняні міські контрасти.
 Знаменитий парк. Поважне сусідство - церква, мерія, районна адміністрація - ніщо не зупиняє дикунів, що воюють з природою.









Любов Ціхоцька Огороднік та 2 іншим іншим користувачам це сподобалось.

1 поширення

Ivanna Stelmah: Міце історичне. А чиє воно?Скоро суцільна руїна буде.
3 год · Подобається


Bogdan Lytvyn: Ймовірно, тут знову буде радіотехнічна військова частина. Адже Богдана Гаврилишина, який у своєму рідному Коропці на Тернопільщині реставрував палац Бадені, Буськ немає. Усі наші знаменитості - Петрушевич, Шашкевич, Свєнціцький, і так, дякувати Богу, дають нам можливість претендувати на якесь адміністративне існування, але грошей не мають. Остання економічна потуга- папірня, не працює вже років триста. Старости і бургомістри за 400 останніх років теж не змогли підняти рівень економічного розвитку галицької Венеції..
2 год · Подобається

Немає коментарів :

Дописати коментар