четвер, 24 квітня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

 Нового голову РДА представили колективу, керівникам підрозділів, депутатам районної ради, місцевим головам, громадським активістам 

сьогодні, на позачерговій сесії райради 


Депутати проголосували за звільнення Богдана Гринишина з посади заступника голови районної ради у зв'язку з призначенням на посаду голови РДА.
Чи очолюватиме й далі новопризначений керівник Бущини районну організацію ВО"Свобода" -  ще невідомо.

 Поряд із новим очільником Бущини представник Адміністрації Президента Віктор Ткаченко та Радник голови ЛОДА Володимир Харчук.

Позачергова сесія довго і бурхливо обговорювала і голосувала внесення змін до бюджету, для яких не вистачило голосів на минулому сесійному зібранні. 

  
    Головні фінансові призначення у районі - для галузі освіти. Саме освіта при скороченні місцевого бюджету втрачає найбільше - два з половиною мільйона гривень. Про це доповідав, пояснюючи секвестр бюджету, керівник фінуправління Михайло Постолюк.
     Керівник освіти Богдан Глуховецький пояснив депутатам, яких виплат, передусім, стосується скорочення: винагород за  престиж професії, до професійного свята, тощо. 
     Найприкріше, що вже із завтрашнього дня "Школярики" возитимуть учнів тільки до школи - пальне зашкалює у ціні.
    Планується заощадити і  на шкільному харчуванні, на фінансуванні літніх пришкільних таборів.

Вивести  економіку з тіні - зарплати із конвертів та поповнити тим казну закликав депутат Горбач і не голосувати за скорочення фінансування вчителям.  
Проте, освітяни на фоні інших бюджетників району, не є найбільш упослідженими.
     Про це говорили депутати, порівнюючи оплату праці в освіті, держслужбі, соціальному захисті.
Почни із себе: депутат Мала відзначила, що тіньовим бізнесом можна назвати і репетиторство учителів, більшість яких із заробленого не платить податків...
Усе це -  правильні пропозиції. Програма дій на завтра. А грошей в казні нема сьогодні. І держава в небезпеці! Підкреслювалось на сесії.
Депутати районної ради таки проголосували за скорочення бюджету.

  

   
Наступним гострим питанням сесії стало звернення депутата Рака до виконуючого обов'язки головного лікаря Євгена Романюка про недопущення адміністративного тиску на працівників районної медицини при обговоренні кандидатури на посаду головного лікаря  Буської ЦРЛ.

Звукова доріжка сесії - у денному ефірі п'ятниці та неділі на Буському радіо.

2 коментарі :

  1. якщо районна влада вважає, що вчителі ще не так упослідені як інші, наприклад лікарі чи працівники адміністрації, то подивіться, які марки машин вчителів стоять біля шкіл, а які, наприклад, біля місцевої лікарні чи адміністрації

    ВідповістиВидалити
  2. ми говоримо про офіційну зарплату?????

    ВідповістиВидалити