вівторок, 8 квітня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

            ЦІКАВЕ ЖИТТЯ МАЛЕНЬКОЇ ШКОЛИ

    Йосипівська школа поважно розміщена коло церкви у центрі колись великого і живописного села, яке у хроніках звалося "золоті Юськовичі". У 2012 році відзначила  90-річчя і сьогодні впевнено прямує до 100-літнього ювілею.
    Колись до школи ходило до півтори сотні дітей, сьогодні маленьке село вчить і виховує у своїй початковій  півтора десятка школярів. Але і для цього невеликого учнівського колективу наставники організовують цікаве, насичене навчання, розвиток та виховання.
     - Що вважаєте найголовніше у своїй праці?- запитуємо керівника школи Валентину Дудак.
     - Та щоб діти росли здоровими, цікавими, в позитивному оточенні і в українському дусі!

 Ольга   Боднар  - вчитель Йосипівської школи: Світ, у якому живемо, має бути знайомим і прихильним для наших вихованців!  4 квітня до нашої школи завітали гості з Буського  управління  водного  господарства: головний фахівець з використання  водних ресурсів Євген Мацьонг  та  інженер з використання  водних ресурсів Любомира Максимович. Під час  зустрічі  вони розказали школярам про водні обєкти  нашого  району.

  Із зацікавленням діти слухали  про джерела , ставки і річки  рідного краю, а  також  про водорозділ, що  проходить між селами Йосипівка  і Ожидів: одні потічки і річки течуть у Балтику, а з іншого боку водорозділу - у Чорне море.

  З великим захопленням розглядали учні фотографії упорядкованих водойм.

 На прощання  школярі сфотографувалися з гостями, а ті пообіцяли ще завітати до них і поділитись новою інформацією.

  Та головне , що такі зустрічі не тільки розширюють знання учнів,але  і сприяють вихованню  бережливого ставлення до природи і любові до рідного  краю.

Цього навчального року для йосипівської дітвори відкрили ще один цікавий світ: гартування, розваг та плавання у басейні.  

У своїй старенькій, хоч і моложавій  школі такого добра нема, тож  скористалися пропозицією завідувача відділу освіти Богдана Глуховецького і почали їздити у затишний басейн Сторонибабської школи. Добре, що фермер Євген Підвальний допомагає з пальним до "Школярика"!
Тут, у шкільному басейні, радо приймають гостей: і директор школи Борис Мартиняк і медсестра закладу Наталя Кичурчак. А тренер Богдан Стебницький запевняє, що неодмінно навчать школярів триматись на воді, плавати і відчувати від цього велике задоволення!

  



Окрім шкільної програми вихованці мають цікаві заняття з ужиткового мистецтва, наших традиційних ремесел. Дуже люблять створювати вироби з бісеру, витинанки, гарні писанки. Цього давнього мистецтва талановито їх навчає Оксана Турчиняк.


Volodymyr Skira, Світлана Якимович та 2 іншим особам це сподобалось.



Немає коментарів :

Дописати коментар