вівторок, 26 серпня 2014 р.

                      КРАСНЕ ВІТАЄ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ

             Ще 23 серпня, у День Прапора, центральна вулиця селища - Івана Франка замайоріла національними кольорами. Це вихованці Красненського Народного дому, тримаючи в руках  українські стяги, радісно вітали це свято.

         Святкування Дня Незалежності в селищі Красне розпочалося  в  неділю,  24 серпня, службою Божою в усіх храмах, потім перенеслося  до памятника Тарасові Шевченку. Незважаючи на сильну зливу,  красняни разом  з  отцем Степаном та отцем Юрієм молилися до Матінки Божої за нашу  Незалежну  Україну.
     Привітали  із святом  своїх односельчан і  хористи храмів святого Володимира та пророка Іллі.

 Згодом  учасники художньої самодіяльності   Народного дому селища Красне  подарували землякам і гостям селища гарний концерт українських патріотичних пісень. Звучала і поезія. Вірш, приурочений воєнним подіям  на сході України Орисі Кульчицької «Героям», прочитала Христина Папроцька.
      З  привітанням перед  громадою  виступив перший заступник голови Буської районної державної адміністрації Микола Чучман, депутат районної ради Богдан Глова та голова Братства ОУН УПА  Мар’ян Длугош. 



       Із Золочева до  Красного завітав військовий духовий оркестр. Він привітав усіх присутніх з Днем Незалежності, подарував слухачам урочисті українські мелодії і марші, які додавали оптимізму і віри у нашу перемогу.

                                                                           Директор НД    Я. Глова   

Немає коментарів :

Дописати коментар