четвер, 16 жовтня 2014 р.

14 жовтня  в  Острівчику-Пильному  освятили новий храм Покрови Божої Матері


                        

      У 1994 році було освячено хрест на місці будови храму і за двадцять років мешканці двадцяти п’яти дворів, які належать до УГКЦ, спорудили величаву святиню.
     Очолив урочисте богослужіння Преосвященний владика Михаїл Колтун, у співслужінні священиків Олеського деканату, сусіднього Золочівського та інших ієреїв з Львівської архиєпархії, які мають родинні коріння в цьому селі.
     Звертаючись до настоятеля парафії о. Павла Іршака, який двадцять третій рік опікується громадою, владика Михаїл зазначив:
     - Ваші труди виявилися святинею для Пресвятої Богородиці і її Покрову, тож ми сьогодні відзначаємо вашу посвятну службу, жертвенність, як рівно ж і ваших парафіян.
     Дякуючи всім доброчинцям о. Павло сказав:
   - Громада наша є невеликою і нічого нам просто так не давалося, але завжди на нашому шляху знаходилися добрі люди, доброчинці, які допомагали нам, а ми своїми руками довершували ту красу, щоби сьогодні тут порадіти душею і серцем.  На досягнутому не будемо зупинятися, бо ще треба багато зусиль, щоб все завершити.
     Усім парафіянам були вручені подячні грамоти, а отцю Степану Глушаку, пароху с. Зимна Вода Львівської архиєпархії, висловлено особливі слова вдячності за подарований іконостас, образи та вишивки.

Немає коментарів :

Дописати коментар