середу, 15 жовтня 2014 р.

 10-та ювілейна Повстанська ватра відбулась у Красному  

Саму ватру  молодь Красного готувала два дні. Вона мала гріти душу, укріплювати дух, наповнювати серця єднанням!


                                         Пластуни та їх невтомні наставники-виховники із 13-ти шкіл  різних куточків нашого району - Олеська, Буська, Задвір'я, Полонич, Переволочної, Яблунівки, Соколі, Сторонибаб, Чанижа з'їхались до Красного на щорічний традиційний фестиваль патріотичної пісні буремних років боротьби за Україну.
    Цього разу до стрілецьких, повстанських пісень долучаються  пісні новітньої історії.
    Найбільш чисельною на Повстанській ватрі була  Красненська школа №2 - співочі команди із 7-и класів! І це не дивно. Районний пластовий рух зароджувався саме у цій школі і перші Ватри палали саме на Цукровому. 10 літ тому  пісні повстанців повертали із забуття вчителі, батьки та ще живі тоді пластові друзі - ветерани ОУН-УПА на чолі із світлої пам'яті Федором Палинським.
     Ювілейну ватру запалювали, а це дуже відповідальний урочистий момент, селищний голова Олег Лотоцький, голова районної організації ОУН-УПА Мар'ян Длугош, депутат райради від Красного Богдан Глова та директори двох селищних шкіл  Ірина Чиж і Мирослав Баб'юк.      Прибули на торжество і подивились на юначу силу, красу і патріотизм
 ветерани-жінки, які у власній долі схоронили  далеку війну і весь вік сподівалися, що Україна її більше ніколи не зазнає...

 
  Кожен колектив представив найкращих своїх виконавців і найпопулярніші повстанські, стрілецькі пісні.



 Тепла і сонячна погода сприяла доброму настрою . Розмістились прямо на травичці і з насолодою слухали своїх друзів, підспівували разом із ними.

"Повстанська ватра" - денний ефір Буського радіо: середа, неділя.

Немає коментарів :

Дописати коментар