неділю, 19 жовтня 2014 р.

                 Чим багаті тим і раді

Бущина не має потужних промислових підприємств. Але спадкує багату минувшину як столиця бужан. Та ще й ріки, природа, мінеральні джерела...

Сьогодні це цікавить людей: світ рухається, подорожує, шукає нових вражень і емоцій.

                             
                Не дивина, що комусь вже і Париж набрид... 

    То чому б не розвивати нам у своєму краю, окрім знаменитого на весь світ і популярного Олеського замку, свої туристичні стежки, перетворюючи їх у  туристичні маршрути?
     Цей рух у нас розпочався давно. Але сьогодні особливо помітний завдяки старанням "Бужан", серії їх виставок у палаці Бадені, відкриттю класичного музею Маркіяна Шашкевича у старій школі Новосілок, унікальної музейної зали з цінними експонатами Буської гімназії, відкриттю музею давньої вишивки  сім'ї Грушицьких та відновленню багатогранного Буського краєзнавчого музею, який лише наповнюється багатством давнини і щораз знаходить нові цікаві "фішки", щоб привернути увагу земляків і гостей Бущини.

     А ще наш край може стати місцем справжнього паломництва до могили відомого стигматика Степана Навроцького у Ракобовтах, до Новомилятинського храму, у якому недавно з'явилася копія чудотворного образу Ісуса Христа Милятинського, до костела в Буську, до якого написали копію колись чудотворної і прекрасної Буської  Богородиці  з Дитятком, до родинного гнізда - каплиці отців Вороновських у Гумниськах...
      І це далеко не весь перелік наших унікальних багатств! Його, очевидно, поповнять наші земляки і друзі Буського радіо.




     А тим часом в рамках Львівського Міжнародного форуму індустрії туризму та гостинності 2014 проведено пізнавальний тур "Галицька Венеція" за маршрутом: Львів - Новосілки (музей о.М.Шашкевича) - Новий Милятин (костел, озеро мінеральної води) - Ракобовти (могила стигматика С.Навроцького) - Буськ (екскурсія по місту та у краєзнавчий музей Буська) - Куткір (липова алея).

     Багато вражень від побаченого та почутого екскурсанти висловили у словах подяки. До Галицької Венеції в гості завітали друзі зі Львова, Харкова, Одеси, Києва, Сум.
     Екскурсію по місту провів місцевий краєзнавець Тарас Дишкант, в Новосілках - директор музею Леся Біскуп, у Буському музеї - керівник відділу культури та туризму  Людмила Ціхоцька.


Немає коментарів :

Дописати коментар