суботу, 22 листопада 2014 р.


День Гідності і Свободи відзначали бужани

    Віче пройшло біля меморіалу Небесної сотні у центрі міста.
Лампадки, осінні квіти, гірлянда пам'яті оживили буський куточок київського Майдану. Адже у Києві з перших  до останніх днів народного повстання Єврореволюції, революції Гідності  були і  наші земляки.
     До героїв Небесної сотні віднесена наша землячка Ольга Бура.

     Керівники району і міста поклали квіткові кошики шани і пам'яті цим революційним подіям і відважним людям.

     Із промовами виступили Богдан Гринишин, голова Буської РДА: "Ми разом довели усьому світові те, що українці – це великий народ, глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи! У Києві на Майдані ми шукали Європу, а знайшли єдину націю!".
    Богдан Глова,  керуючий справами районної ради: "Ми мусимо пам'ятати кожен день революції. У ніч 23 листопада 7 автобусів зі Львова рушили на Київ. На об'їздній Буська до протестувальників долучилося перших 30 наших бужан, інші добиралися поїздами, машинами....І сьогодні нам треба єднатися, щоб відстояти Україну - державу і народ. Треба постійно нагадувати владі, за що стояв Майдан!"
   Буський міський голова Ростислав Сліпець: "Ми відзначаємо гідність людей і свободу України, окроплену кров'ю... "

     Панахиду за полеглими провів настоятель церкви Св.Юрія м. Буська Андрій Баглай.


Присутні хвилиною мовчання і щирою молитвою вшанували пам'ять полеглих героїв Майдану та тих, хто загинув, захищаючи Україну на сході держави від російської агресії.
.






Хвилю оптимізму присутнім на віче додав виступ бущанки, співачки і композитора Ганни Грушицької із Гімном Євромайдану, який вона сама написала і вперше він звучав у Києві із знаменитої сцени  буремного Майдану.



 Із теплих долонь - у зимове небо! На завершення заходу бужани  випустили десятки голубів – символів миру і надії, які сьогодні  так потрібні  Україні. Один із випущених птахів нагадує Ангела...

Немає коментарів :

Дописати коментар