пʼятниця, 12 грудня 2014 р.

 Ви запитуєте - ми відповідаємо

- Чи є у нас в районі відомі митці, співаки, поети?

- Звичайно, є!  

11 народних колективів, дві зразкові хореографічні студії та ціла низка інших талантів. Сьогодні розпочинаємо ближче знайомити вас із творчим Надбужжям.

         Гурт сучасної духовної пісні     "Кво вадіс"

     У його складі - священики, катехити, вчителі християнської етики, просто бужани, яких окрилює і надихає пісня з особливим змістом-відповіддю, порадою, засторогою, закликом. Таким собі актуальним посланням на всі непрості виклики життя.

Бог - це любов! 

                             Ділімося цим, вірмо, співаймо, живімо!

    У переносному сенсі фраза «Quo Vadis?» є пропозицією  задуматися, чи правильно людина живе, чи туди йде у своєму житті, чи правильна її  мета і  цінності.
      Відповіді на ці філософські питання можна знайти  у творчості  народного вокального гурту "Кво вадіс" - "Куди йдеш" - одного із найвідоміших мистецьких гуртів нашого краю.

          Наступного 2015 року виповниться 20 років з того часу, коли священик отець Ярослав Лозовий згуртував талановитих співочих однодумців навколо ідеї створення та популяризації сучасної пісні, що несе слухачам  християнські цінності.

      За час існування мистецького колективу у його складі було і 10, і 7, і 5 виконавців.  Одні відходили у вічність, інші не зуміли втримати інтенсивний ритм роботи, треті  йшли і поверталися знову у вир творчості. Складові їхньої творчості  різноманітні. Це  репетиції, виступи, записи альбомів, програмні поїздки, участь у фестивалях духовної пісні, гастролі Україною і за її межами.
      "Кво вадіс" виступав на великих і малих сценах, на сценах знаменитих театрів, і на майдані коло церкви, і на сходах Домініканського собору, перед тисячною аудиторією на площі міст і в невеличкому сільському клубі, наприклад,  десь на Одещині  з великою християнською програмою «Щастя бажаю тобі».
       Незабутні гастролі-місії  були і Київщиною, Кіровоградщиною,  Галичиною.


     Мелодії   й більшість текстів пісень для гурту компонував та укладав отець Ярослав Лозовий. Сьогодні їх налічується близько 120!
     Першим оранжування творів робив світлої пам'яті Олег Сусол. Згодом цю відповідальну справу творив Юрій Антонюк, завідувач кафедрою Львівського муззакладу. Часто і цей фрагмент праці залишається за керівником гурту отцем Ярославом.
    Із того часу кожен період творчості для "Кво вадіс" з особливим звучанням, "почерком", відлунням.
     Загалом, колектив записав 10 альбомів та зняв 10 відеокліпів (дивіться на Youtube Ua), останні  ще в процесі  творення, у стадії випуску.

     У буремний час Революції гідності  відважні і патріотичні священики співочого колективу молилися і співали на сцені головного Майдану країни. (Інтерв'ю з отцем Олегом Макаром у той час звучало на Буському радіо, враз із піснею "Україна-мати кличе на Майдан")


    Сьогодні учасники гурту активно працюють  над новою різдвяною  програмою та  християнським  проектом «Любов хай наповнює нас».
    Як повідомив керівник гурту о.Ярослав  Лозовий, митці і проповідники  слави Божої планують виступити перед  учасниками АТО, які проходять реабілітацію  у лікувальних закладах Львівщини, поділитись із ними своєю любов'ю, щирістю, надією, теплом... 

Немає коментарів :

Дописати коментар