пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

            ПОБУЖАНИ матимуть ГЕНПЛАН

           Генплан - це наша перспектива і схема намірів

     Цього тижня архітектурно-містобудівна рада району знайомилась із новим проектом генплану. Цього разу -  Побужани і Ленарівка. Два села однієї сільради, що розкинулися  на правім березі Бугу.

Це другий проект перспективного стратегічного планування території у нашому районі. 
Першим було Красне
Однак, перший млинець видався гливким. 
Сесія селищної ради його не затвердила. (Деталі звучали у програмах Буського радіо цього тижня).
Та ще є надія, що до кінця року Генплан Красного отримає свій законний статус .


     Із головним планом Побужанської сільради проблем не було. Сільська голова Люба Дацків вважає, що усі головні вимоги жителів, депутатів проектувальники врахували: і краєвиди, і  археологічну спадщину, і зону високовольтної лінії, і можливу консесійну дорогу поміж селами, і місце виробництва, і розвиток нових кварталів. Отримали вони також пропозиції і зауваження від служб.

     На слуханнях, які провів головний архітектор району Микола Владика,  була ціла низка слушних пропозицій щодо  вдосконалення генплану.
    Одна із них - внести до генплану лісок коло Ленарівки, який належить Галсільлісу. Він, разом з новим ставом, згодом неодмінно стане лісово-парковою зоною відпочинку не лише для побужанців, а й для бущан, які тепер для відпочинку часто  їдуть на лісове повітря і до ставка  у сусідню Соколю.
    Автор проекту - головний архітектор ОГП-груп Сергій Жура зізнався, що у роботі його вразила давня історія поселень (перша письмова згадка - 1433 рік), на що неодмінно треба було зважати, розкішні краєвиди над Бугом, де  до плану сама просилася індивідуальна забудова.
    А з прикрощів - господарська зона колишнього колгоспу посеред села та  сільський цвинтар теж у центрі Побужан. Його, до речі, планують перенести у північно-західну частину проекту.
    Оскільки територія має потужні людькі ресурси - лише Побужани 1 683 жителі, а ще до сотні у Ленарівці, діти, молодь, то  у генплані є культурний і бізнес-центри, дві нові свердловини, очисні споруди з повною біоочисткою та ще один садок у Ленарівці.

Немає коментарів :

Дописати коментар