вівторок, 2 грудня 2014 р.

  Навіть наявність субсидії змушує сім'ї

          економити енергоносії

Колись бувало таке, що для отримання субсидій зимою відкривали вікна й двері...

Тепер встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування змушують бути бережливим.


      Майже 1200 бужан звернулися цієї осені в Управління соціального захисту населення для того, щоб отримати субсидію на енергоносії. 

    Як повідомив керівник управління Василь Стецик, з 23 жовтня активно  розпочався процес призначення жителям району житлових субсидій на опалювальний період 2014 – 2015 років.
     У листопаді приймали до двадцяти заявників у день. Передбачається, що ще протягом грудня люди будуть подаватися на субсидії.
Найактивніші в цьому процесі жителі Буська, Олеська, Топорова, Заводського.
    Загалом, кількість заявників на торічному рівні, проте загальна сума субсидій зросла через здорожчаня газу.
Слід відзначити, що надання житлових субсидій здійснюється згідно нового порядку, виходячи з соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово -комунальними послугами та враховуючи індивідуальні особливості кожної родини.
    Варто знати, що державну житлову субсидію призначають громадянам з місяця їх звернення із заявою, терміном на 6 місяців. Після закінчення терміну призначення, мешканцям необхідно підтвердити своє право на житлову субсидію.

Документи для оформлення субсидій:

Паспорти для дорослих та ідентифікаційні номери, свідоцтва про народження неповнолітніх. Пенсійні посвідчення для пенсіонерів.

Довідки про доходи всіх працездатних членів сім'ї за попередні шість місяців. Для пенсіонерів МО, УМВС довідку про розмір пенсії за попередні шість місяців.

Довідки про наявність земельної ділянки

Для приватного сектору: домова книга, технічний паспорт по будинку.

Немає коментарів :

Дописати коментар