пʼятницю, 30 січня 2015 р.

 Героїчне минуле і сьогодення

  «Від Героїв Крут – до Героїв Майдану» -  під такою назвою сьогодні відбулася   година історичної пам’яті у читальній залі Буської районної бібліотеки ім.Котляревського.

Її присвятили трагічним сторінкам нашої історії – битві під Крутами у січні 1918 року та нинішнім буремним подіям на Сході України.  

     Учасники заходу - бібліотекарі, працівники районного відділу культури, юні читачі.

    З історичною розвідкою «Бій під Крутами» виступив головний спеціаліст відділу культури і туризму Буської РДА Ігор Стефанюк. Він передав також Буській бібліотеці 10 примірників журналу "Наша спадщина".


 Людмила Михалюк, завідувачка відділу обслуговування Буської ЦРБ, ознайомила усіх із  книжковою виставкою «Герої не вмирають»


   Учні 7- А класу Буської школи №2  Адріана Мокрицька, Сергій Романюк, Діана Ренчка та Гордій Матусевич прочитали вірші українських поетів, присвячені Героям Крут та Небесній сотні.





      Цікавими думками з приводу минулих та сучасних історичних подій поділилися з учасниками заходу директор та заступник директора Буської ЦБС Оксана Стецик та Галина Гораль.
     Захід завершився патріотичним виступом керівника відділу культури Людмили Ціхоцької та спільною молитвою за полеглих Героїв.

Немає коментарів :

Дописати коментар