пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Сторонибабський спиртовий завод працює.

 Один із 5-ти в Україні. Один із 3-х в області.

Решта простоюють.

     Роботу мають 136 працівників. Середня зарплата перевищує 4 тис грн.. У районі це другий показник за офіційним рівнем зарплати в промисловості (після «Хеммель-Україна»).

     Нагадаємо, що сьогодні Сторонибабський спиртовий  не є самостійним підприємством, а лише є складовою ДП «Укрспирт», так званим місцем провадження діяльності.
     А у самому  ДП ідуть великі зміни. Колишній директор «Укрспирту» у розшуку. Нового директора  мають затвердити прикінці березня.                                                         
    Сьогодні уже не йдеться про приватизацію спиртової галузі, проти якої нещодавно виступали і наші спиртовики, проводячи пікети на трасі Київ-Чоп.  Її відтермінували на рік, а то й півтора.
Приватизація у нашому випадку – можливий синонім ліквідації такого великого державного підприємства.
     А перед очима сторонибабців ( у прямому і переносному значенні ) дуже вже вражаючий приклад ліквідації Красненського цукрового заводу, тривале безробіття  та  завмерла інфраструктура  селища навколо руїн колись потужного, бюджетоформуючого  районного  велетня.

Тим часом  в.о. директора ДП «Укрспирт» Роман Іванюк разом з громадськістю, депутатами проводить аудит спиртових заводів Львівщини.
      Перед аудитом він зустрівся із представниками міжфракційної депутатської групи «Львівщина».  Оксана Юринець, Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Андрій Антонищак, Богдан Матківський цікавились  майбутньою роботою підприємств Львівщини, заробітною платою та збереженням робочих місць. Під час зустрічі обговорили стан 9-ти заводів Львівщини,  разом створили контролюючий орган, який перевірятиме заводи на наявність  необлікованого спирту.

    Учора Роман Іванюк відвідав Сторонибаби.

 (На світлині Роман Іванюк та керівник спиртзаводу Юрій Лучечко).

    Тут відбулися збори за участю трудового колективу, керівників району (в.о. голови  голови РДА Миколи Чучмана, заступника Наталії  Сервило), депутатів райради, фермерів району, які постачають сировину на спиртзавод.

     Сторонибабське підприємство в числі працюючих сьогодні не випадково: очевидно, тому сприяли впроваджені у свій час якісні технологічні лінії, професійний колектив, наступальний, вмілий менеджмент, вдале розташування, тощо. 
     Але є у підприємства і «слабинки» - енергозатратне виробництво. До цього часу така «дрібниця» не вибивала з колії, але сьогодні лімітовані та дорогі енергоносії додають багато проблем заводу.
     Тому головне завдання для усього колективу на даний момент - якнайшвидше встановити енергозберігаючі котли для виробничого процесу. 
     Тут уже готові замінити один газовий котел на більш ощадний. Готові й інший котел перевести на альтернативне пальне. 
Є в програмі виживання інші стратегічні заходи.
    Затримка за фінансуванням цих робіт, (як і всіх інших), яке проводиться, нагадаємо, з Києва,  з ДП»Укрспирт».

    Згодом керівник заводу Юрій Лучечко провів екскурсію виробничими цехами, розповів як живе підприємство з обмеженими правами сьогодні, що має робити вже , щоб вижити і працювати завтра.
Деталі – у денному ефірі п’ятниці та в неділю у програмі “Наше Надбужжя».
                                                                        
Володимир Новосад, заступник директора, відповідав на  запитання журналістів.

  
Екскурсія заводом.

 
Технологічні лінії.

  

"Серце заводу"

  
Готові до заміни і модернізації  котли.

Немає коментарів :

Дописати коментар