неділю, 1 лютого 2015 р.

   У Красному затвердили ставки податку на нерухомість  - 0,1 %

    Однією із перших місцевих рад у нашому районі , що вирішили  дражливе питання оподаткування стала Красненська селищна рада.
    Доволі непросто і про наповнення бюджету подбати, і  людей непосильними поборами не обкласти. Можуть бути не  проти великої ставки податку мешканці квартир, які отримали своє помешешкання від держави. Власники ж будинків, які жодної допомоги не отримували, а зводили своє житло самотужки не згідні , що змушені будуть платити доволі великі суми податку .
   Добре, якщо місцеві депутати підходять до цього виважено і розуміють, що житловий будинок прибутку для власника  не приносить, а скоріше великі витрати.
   Ставка податку  становитиме для мешканців Красного 0,1% від мінімальної зарплати  за площу понад 60 кв. м для квартир і понад 120 кв. м для будинків.

 До прикладу, Львівська міська рада затвердила ставки податку,  згідно яких  львів’яни будуть платити податок за площу понад 80 кв. м для квартир  та понад 160 кв. м  для будинків. 
   Ставка податку для об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб, встановлюється у розмірі 0,5% мінімальної заробітної плати. Для юридичних осіб – 2%. Тобто за 1 кв. м оподаткованої площі мешканці міста будуть платити 6,09 грн, а підприємці – 24,36 грн.
   У Львові запроваджено зонування і ставка 0,5% чинна лише для мешканців третьої зони, куди входять всі так звані «спальні» райони міста.    Друга зона – це територія історичного ареалу (за винятком першої зони), куди входить територія забудови ХІІ – початку ХХ століть.
    А перша зона - центральна територія історичної забудови, внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
    Для другої зони ставка оподаткування становить 0,75%, а для першої - 1%.
    Львівська міська рада може встановлювати додаткові пільги зі сплати податку для фізичних осіб, виходячи з їх майнового стану та рівня доходів.
       Пільги не надаються, якщо нерухомість використовується для отримання доходів – у підприємницькій діяльності чи здається в оренду.

 

Немає коментарів :

Дописати коментар