вівторок, 24 лютого 2015 р.


  Героїв Небесної Сотні вшанували в Олеську


     22  лютого  в Олеську відбулась панахида , віче пам'яті  Гером Небесної Сотні. Панахиду відправив отець Ігор Суходольський.
   «Герої не  вмирають»-перше, що думає кожен,згадуючи Героїв Небесної Сотні. Вони, як і інші  працювали,виховували дітей, любили і раділи життю, але такими як усі вони точно  не  були. Це люди, для яких "справедливість","свобода","Україна" - не  просто  слова, це  був сенс їхнього  життя.  За  відданість ідеалам, заради кращого  життя свого  народу вони заплатили найбільшу ціну.  Від  нас  пішли  найкращі…
Коли ж це сталося ,то всі свідомі українці  спільно з духовенством  стали для оборони Майдану і своєї патріотичної молоді, для якої небайдуже  своє  майбутнє життя та життя України.
    Почуття власної  гідності і честі,вірність ідеї та принципам, любові до Батьківщини- це  той неписаний заповіт, який залишили кожному  із  нас Герої НебесноЇ Сотні.
    До  річниці революції гідності хочеться подякувати насамперед небайдужим українцям, які  віднайшли у собі сили та відвагу, не дивлячись на залякування і арешти, сміло висловлювали свій протест  тодішньому владному режиму, який очолював Янукович.
      Велика подяка українській молоді, яка без політиків та політичних гасел, відстоюючи своє майбутнє , розпочали протести через ухиляння влади  від підписання асоціації  з Європейським Союзом. Ніхто не  міг передбачити , якби дальше розвивалися події , якщо б тодішня влада  не розігнала силовими методами  українських  молодих патріотів  на Київському Майдані.
     Небесна Сотня… 
     Ми дякуємо їхнім батькам, дружинам та дітям, які знайшли у собі  християнську і національну мужність пережити втрату своїх рідних, бо милосердний Господь говорить, що  немає більшої любові, лише та, коли хто покладе своє тіло  і душу  за  своїх друзів.
    Ми  оспівуємо : "Душу  й тіло  ми положим за нашу свободу». І якщо кожен  з нас буде не тільки ці слова знати й промовляти своїми устами, а зберігати в серці і у  своїй душі, тоді згуртувавшись молитвою до милосердного Господа, ми  все зможемо перемогти…
    Слава  революції гідності і слава всім українським  героям, які загинули на Майдані! Слава героям, які загинули на війні, слава їхнім  родинам, слава тим, які сьогодні  захищають  нашу українську землю і нашу славну Україну!

                                                               Валентина Дудак

Немає коментарів :

Дописати коментар