четвер, 16 квітня 2015 р.

З понеділка, 20 квітня  достроково розпочинається черговий етап мобілізації

   Цього разу  у нашому районі контролювати процес мобілізації приїдуть представники  військової прокуратури Західного регіону.


        На 2015 рік було заплановано провести три етапи мобілізації – у січні, квітні і червні.  Перший етап мобілізації ропочався 20 січня і тривав 90 днів. Наступний етап -  квітень, травень тривалістю 60 днів. І з червня третій етап — також тривалістю 60 днів.

   Але, як повідомив Буському радіо військовий комісар Бродівського ОРВК Ярослав Анклевич, третій етап  розпочнуть раніше, а саме -  з понеділка 20 квітня.

   Ще одне нововведення - знімається броня із усіх керівників, відповідна  директива надійшла у військові комісаріати. 

     Під чергову хвилю мобілізації підпадатимуть ті самі категорії громадян, що й під попередні черги мобілізації. Це військовозобов’язані запасу віком від 25 до 60 років, які мають військово-облікові спеціальності Сухопутних військ, а саме: танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, біологічного захисту тощо.
   Завчасне проведення мобілізації дозволить провести ґрунтовне навчання військовослужбовців веденню сучасних бойових дій.
    Мобілізовані пройдуть обов’язкову 25-денну підготовку на базі навчальних центрів Збройних Сил України, де з ними займатимуться штатні інструктори, які брали безпосередню участь в бойових діях в зоні АТО. Після цього з ними відбудеться бойове злагодження у складі підрозділів, яке також триватиме 25 днів.
  Тільки після закінчення навчання, бойового злагодження та забезпечення всім необхідним спорядженням, зброєю та військовою технікою мобілізовані будуть направлені для виконання завдань.

Немає коментарів :

Дописати коментар