вівторок, 28 квітня 2015 р.



24 квітня в сесійному залі Буської районної ради відбулася конференція Буської районної організації Народного Руху України.

Основна мета: підтримати Олеський замок та зокрема позицію хранительки музею Тетяни Сабодаш.


Участь у конференції взяли і голови громадських організацій, з якими працює Буська РО НРУ, а саме: голова Буської районної організації політв’язнів та репресованих, учасник АТО Сергій Бондаренко, голова Буського Братства ОУН-УПА Мар’ян Длугош, голова Красненської станиці ПЛАСТ Людмила Гураш, Президент Боксерського клубу «Спарта» Василь Стефанів, голова Буської районної асоціації інвалідів Софія Климус та голова Федерації футболу Буського району Степан Вольський. Присутнім на конференції був і голова Львівської крайової організації НРУ, депутат обласної ради Андрій Корнат та голова Львівської обласної організації «Юнацтво» Іван Цюп’як.
  Усі присутні одноголосно підтримали звернення місцевого РУХу, а саме: звернення до Президента України П. Порошенка,  Премєр - міністра України А. Яценюка щодо недопущення передачі картин Альтамонте у діючі культові споруди, звернення до голови Львівської ОДА О. Синютки щодо граничних тарифів на перевезення у Львівській області та звернення до Президента України,  Премєр - міністра України та голови Верховної Ради України щодо економічної ситуації в Україні. Вирішено питання поїздки 3 травня 2015 року на гору Маківка у Сколівський район з нагоди відзначення 100 років з часу боїв за гору Маківка між підрозділами Українських Січових Стрільців та  російською армією.

 Окрім цього голова Буської РО НРУ Богдан Глова повідомив про чисельні справи, які вдалося зробити представникам районної організації, зокрема при підтримці таких меценатів як Богдан Козак. Ішлося про допомогу воякам АТО, одиноким, інвалідам по зору, зокрема представникам Українського товариства сліпих, підтримка місцевих громад, а саме про закупівлю необхідних для впорядкування територій 13 місцевих рад матеріалів (фарба, вапно, цемент, пісок, камінь, інвентар, бруківка тощо).
Зрештою не забули й про талановиту молодь. З метою підтримки здорового способу життя та зацікавлення молоді спортом на звернення Богдана Глови, Богдан Козак надав фінансову допомогу спортивній школі Кіокушинкай-карате для поїздки на чемпіонат Європи, та Боксерському клубу «Спарта» для участі у чемпіонаті Львівської області при БК «Шкіряна рукавичка».
  Також голова Буського РУХу повідомив про написані рухівцями мікропроекти, які перемогли на обласному конкурсі, зокрема мікропроект щодо встановлення огорожі кладовища в смт. Красне. Правда зауважено, що усі кошториси, які складалися осінню 2014 року, через інфляцію, можна викинути, оскільки ціни зросли неймовірно. Тому зараз проходять експертизу нові кошториси і в кінці квітня мають розпочатися роботи по цих проектах. Було згадано ще багато хороших справ. І це при тому, що Народний Рух України немає жодного депутата Верховної Ради України, жодного представника ані в Уряді, ані в керівництві обласних та районних адміністрацій. Богдан Глова наголосив, що якщо кожна районна організація, яка  існує в районі, візьме на себе хоча б вирішення однієї корисної справи, то в цілому робота буде відчутною, оскільки проблем настільки багато, що вирішити усе в теперішній ситуації просто не реально.
   
  Голова Буської РО НРУ 
                                                            Богдан Глова



3 коментарі :

  1. Дякуємо радіо,що долучилися до висвітлення цієї болючої теми!

    ВідповістиВидалити
  2. Добре, що пішло в масмедіа. Може влада відчепиться від Олеського замку. Я розумію що полякам обіцяли, але це наше ! РУХ оперативно спрацював.

    ВідповістиВидалити
  3. Молодці радіо,портал,п.Б.Глова наш патріот від НРУ,який перший забив на сполох і оперативно спрацював. Тільки такий тандем масмедіа,патріоти-депутати в особі п.Глови,які в юридичній площині дадуть миттєву оцінку тій чи іншій ситуаціі,небайдужій громаді,ми зможемо протистояти всяким проявам нечесних чиновників у владі.Це є механізм,який допоможе зрушити з мертвої точки державу, іншого не дано!!!

    ВідповістиВидалити