вівторок, 23 червня 2015 р.





Як відпочивають Надбужанські освітяни

«Життя наше – це подорож, а дружня бесіда – це візок, що полегшує мандрівникові дорогу». 

  Такими словами, які належать українському любомудрові Григорієві Сковороді, розпочав екскурсовод Роман Кухар мандрівку нашим рідним краєм для освітян Буського району. 
За доброю традицією, директорський корпус на чолі з керівником відділу освіти Буської РДА Богданом Глуховецьким 16 червня по завершенні навчального року знову вирушив у подорож. Цьогоріч у колоритний куточок України – на Гуцульщину: Яремче, Ворохта, Верховина, Криворівня, Буковель. 


  Краса українських Карпат – це не єдине, що зачарувало всіх. Культурно-мистецьке багатство краю; люди, закохані у все, що пов’язує їх із батьківською землею; мова, звичаї, традиції і пам’ять, яку вони свято несуть крізь віки. 
Незабутні враження залишились у кожного від розповідей у музеях: музичних інструментів Романа Кумлика; садиби, де жив С. Параджанов, коли знімав «Тіні забутих предків»; ґражди (оселі, де знімались сцени кінострічки світового значення); церкви, яка звікувала уже майже 300 років.
  Родзинкою подорожі стало знайомство з гуртом троїстих музик із Верховини. Скрипка, цимбали, сопілка, бубон; запальна коломийка, аркан. А ще можливість не лише побачити, а й самим навчитися танцювати колоритні народні танці: голубку, решето, коновку.
Ну і які ж Карпати без Буковелі! Побачене без перебільшення переконувало: Карпати – це найкраще місце для відпочинку. І не лише в Україні!

Ольга Антонишин, директор
НВК «Буська ЗОШ І ст.. – гімназія ім.. Є.
Петрушевича при ЛНУ ім.. І. Франка»

Немає коментарів :

Дописати коментар