вівторок, 21 липня 2015 р.



Особливе духовне місце у нашому

краю


Не тільки Люрд, Фатіма, Почаїв, Зарваниця, а й наша земля також багата об’явленнями Матері Божої.
Пречиста Діва Марія в особливий спосіб любить багатостраждальний український народ та землю, на якій він живе. Протягом століть неволі численні й різні вороги глумились над нею, а українці і далі живуть на своїй землі, хоч знову, як і в минулих віках, з вірою і молитвою воюють із підступним та облудним ворогом...





  Не кожен навіть із наших земляків знає про Святу Гору, яка розташована  між селами Білий Камінь та Ушня у Золочівському районі. 
На вершині цієї гори - 6 вересня 1948 року три дівчини та юнак стали свідками появи Божої Матері: четверо пастушків побачили полум’я, а у ньому постать Діви у довгих білих шатах, оперезану блакитним поясом. Згодом люди збирали пожовкле кленове листя, на якому було видно, наче на образку, цю саму постать.
Серед очевидців була і Марія Особа, згодом монахиня-василіанка, яка проживала в с. Гавареччина Золочівського р-ну.

   У цих мальовничих лісах впродовж багатьох років ставалися різні дива.
Багато століть тому, коли українська земля зазнавала нападів татар, Пресвята Богородиця явила чудо жителям села Білий Камінь. Одного спекотного літа, не маючи води та переховуючись з худобою у лісі від ворогів, люди ревно молилися, щоб не вмерти зі спраги. І їм з’явилася Богородиця, стала ногою на камінь, а з-під каменя потекла вода. З того часу люди почали називати гору Святою. На ній спорудили капличку у вигляді кам’яного гроту, а вода з цього джерела донині славиться своїми цілющими властивостями.


 15 липня на Святій горі, у день храмового праздника Положення ризи Пресвятої Богородиці Святогірського чоловічого монастиря у с. Ушня Золочівського району відбулась свята Літургія, яку очолив Предстоятель УАПЦ Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і Всієї України. Співслужили   у Літургії понад 50 священиків Львівської єпархії УАПЦ .


  О 7.30 годині ранку розпочалась свята Літургія у храмі св. Онуфрія, о 10.00 годині відбулася Архиєрейська св. Літургія у храмі Положення ризи Пресвятої Богородиці, а також молитва, присвячена 1000 річниці упокоєння рівноапостольного князя Володимира.
Під час св. Літургії Митрополит уділив ієрейські свячення ієродиякону Онуфрію (в миру Ярославу Дзюпину), насельнику монастиря.
 У своєму пастирському слові Митрополит звернувся до вірних та закликав до молитви до Пресвятої Богородиці, яка завжди була покровителькою українців. 



   
   З пастирським словом до присутніх звернувся отець Юрій Толочний, настоятель громади УАПЦ селища Красне Буського району.

   У цей тривожний час паломники і їх духовні наставники зносили свої молитви і прохання до Богородиці про особливу опіку, просили в Бога миру і щасливого повернення додому усіх воїнів, захисників України.

Немає коментарів :

Дописати коментар