середа, 5 серпня 2015 р.

Гаряча пора для пожежників

Горить суха трава, стерня, солома, а у Соколі горів молодий ліс

  Фермерські господарства Надбужжя, незважаючи на заборони, щороку  спалюють на полях стерню або солому після збирання врожаю. І мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх полях, вогонь може перекинутися на розташовані 
         Фото пожежі стерні у Журатині 

 поруч житлові і господарські будівлі, сади.
 При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур`яни.

 Попелище у Журатині

 У Буських надзвичайників цими днями у рази зросла кількість викликів на пожежі у полі та прилеглих до поля лісових масивах. Аномальна спека лише підсилює небезпеку виникнення масових пожеж.



  

  Такий вигляд має молодий ліс після пожежі поблизу Соколі
Фото  з місця подій надали працівники пожежно-рятувальної частини м. Буська


Коментарі з мережі Facebook:

Natasha Perekrest :  Горить-палає Журатин. Вже третій день в вогні. Ні, тут не йдуть бої, не чутно "градів", та й терористами тут не пахне. У фермерів горять поля. Горить солома. Дарма, що надворі спека, привідкрити вікно не дає їдкий дим. Дарма, що в лісі сухо і вогонь близенько. Лісів у нас багато. Згорить один- підемо запалимо другий. Виникає запитання- доки? Доки буде палати Україна? Донька закінчує інститут екології у НУ "Львівська Політехніка" і , напевно, болить тільки їй.

Natasha Perekrest Насправді пожежа набагато більша. І, на жаль, ніхто її не бачить. І персонал лікарні також. А дим іде прямо туди. Навіщо нам чекати "північного сусіда"? Україну ми можемо спалити й самі.



Немає коментарів :

Дописати коментар