середу, 17 квітня 2013 р.

Новини Бущини

Низку важливих справ планують і вже проводять у районі, готуючись до Великодня

Буськ. 

  •   Найбільш травмовану після зими ділянку дороги -  від гімназії до дитячого садка «Лелеченя» (а таких ям давно у Буську не було!) – латати не будуть!!! Шматок головної вулиці Петрушевича полагодять суцільним асфальтовим покриттям. І це обіцяють зробити ще до свят!
  • Територія покинутого (де-факто) палацу Бадені заростає дикою порослю. До свят її знову очистять міщани: працівники культури, освіти і, мабуть, як завжди, товариство "Бужани".
  • Хто відновить  уздовж палацу вирубану 3 роки тому бузкову алею, яка кожної весни прикрашала місто?!! Хто вирубав - нехай посадить! Деталі -у недільній програмі Буського радіо.
Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота»
  •  Спортивні майданчики, дитячі майданчики – тренд цього року, ними переймаються і у нас: керівники району, депутати, і небайдужі до цього люди. А ще, для певності, залучають до цієї корисної справи дітей, молодь і батьків.
  • Першим довели до ладу майданчик по вулиці Львівській: передусім, повигрібали сміття (і не тільки сміття!), яке туди заповзято наносили місцеві жителі…

Сумна картина... обабіч стадіону, де набираються здоров'я та забавляються дітлахи, жителі навколішних будинків зробили стихійне сміттєзвалище.

  ....А прибирати майдан довелося гімназистам, їхнім вчителям ...та депутату Богдану Глуховецькому.

 Діти відразу ж  облюбували вичищений стадіон. Гра розпочалася!

Олесько.
  • Об'їздна  коло селища таки врятувала місцеву центральну дорогу.  Але дорога від об'їздної до Замку у плачевному стані. До того ж, старі сухі дерева обабіч неї можуть звалитися щомиті, не чекаючи буревію. Гілки із них злітають віддавна.
  • За весняне очищення гомадських місць Олеська взялися місцева школа, ліцей, активісти, підприємці. Розпочали із центру та старого парку: прибрали сухостій, поставили лавочки, спланували нові клумби.
  • В історичному Олеську багато меморіальних місць. Доглядати їх селищна влада доручила місцевим  Комунгоспу, "Галсільлісу", депутатам, і ,традиційно, ліцеїстам та школярам.
  • Гіркий досвід приватизованої автобусної: обшарпана будівля, покликана служити візитівкою селища, сьогодні "працює" антирекламою. Селищний голова А.Триндюк надсилає власникові світлини злиденної будови. Відповіді, як і дій, поки що нема.

Немає коментарів :

Дописати коментар