середу, 17 квітня 2013 р.

Новини Бущини

                                        ДОРОГОЮ ДО ВЕЛИКОГО ДНЯ 

  Велич Голгофської жертви
  • У суботу, 13 квітня  із   Соколі  до Волиці  пройшла  традиційна під час Великоднього посту Хресна дорога,  яку очолили  студенти-католики з м.Івано-Франківська. У ході та  молитві взяли участь учителі, учні Соколянської школи, жителі сіл Соколя та Волиця. Усі учасники  співпереживали Біблійним подіям та  віддали  шану страстям Христовим.
Великодній рушничок

  •         У скорому часі, однак перед Паскою, у Буському народному домі відбудеться виставка Великодніх рушничків, писанок та інших атрибутів свята. Організатор  виставки - відділ культури та туризму Буської РДА. На цьому заході буде представлено близько 26 Великодніх рушничків з усієї Бущини. Витвори Великодньої атрибутики зможе подивитися кожен, оскільки захід триватиме аж до 12 травня.

 Ірина Нестер, директор Народного дому с.Циків.                    В орнаменті - делікатний взір і традиційна сучасна Великодня композиція.


 
Марія Коза,  директор Народного дому с.Ожидів вибрала рушник, у якому, як і в писанці, "безконечник", і квіткові орнаменти, і нині актуальні образи ягнятка, ангеликів.


Марія Майба,  директор Народного дому с.Куткір помістила на рушничок візуальне              "чудо із чудес!"


 
Оксана Піджарко,  директор Народного дому із Яблунівки, вибрала для представлення рушничок , який ніби й сам усміхнений. 


 Традиційний галицький взір на тім рушничкові.  Юлія Луковська,  директор Народного дому с.Острів

Світлини Людмили Ціхоцької 



Немає коментарів :

Дописати коментар