вівторок, 4 червня 2013 р.

НОВИНИ БУЩИНИ


150-річчя з дня народження Євгена Петрушевича, Президента ЗУНР, нашого земляка 

відзначається у червні на державному рівні

У нашому районі, який належно береже пам'ять про визначного українця, передставника народу і його лідера, зведено пам'ятник  у центрі Буська біля гімназії. Буська гімназія носить ім'я Євгена Петрушевича. Головна вулиця міста також іменується вулицею Є.Петрушевича. І назвали її так рішенням міської громади  за рік до проголошення Незалежності, у 1990 році.


 

Керівники району і міста вшанували памя'ть Президента Західно-Української Народної  Республіки покладанням кошика квітів до підніжжя монументу.

     

До 150-х роковин славетного земляка у райцентрі поновили меморіальну дошку на початку вулиці Петрушевича  на фасаді розбудованого офісу Центру зайнятості. Цього разу на граніті є вибитий портрет Президента ЗУНР.




УЧАСТЬ В ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТАХ - ЧИ НЕ ЄДИНА СЬОГОДНІ МОЖЛИВІСТЬ     РОЗВИВАТИ     ТЕРИТОРІЮ.

Але і для цього треба мати трохи своїх грошенят і, або "крутого" та щедрого спонсора.


         

Сьогодні у голови РДА В.Сая зібрали актив тих сільських рад, які мають на своїх рахунках розвитку певні суми і можуть бути потенційними учасниками Програми  сприяння розвитку соціальної іфраструктури.
Ця Програма від Українського фонду соціальних інвестицій ціава відчутним співфінансуванням: 80% від Фонду, 10% з обласного бюджету і 10% від місцевої ради (заахочується і меценатство). Найменший проект може коштувати 500 тисяч грн, найпотужніший - 1млн.500 тис. грн. Щоби стати учасником конкурсу , окрім бажання, активної команди, великої потреби змін у селі, селищі, треба мати кошорис свого проекту з експертизами. 
Старт перегонів поміж громадами розпочався. Виграш досить вагомий. Хто зуміє, той переможе!



Немає коментарів :

Дописати коментар