четвер, 20 березня 2014 р.

НОВИНИ БУЩИНИ

                         ДАВНО В РАЙОНІ НЕ БУЛО

НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ...

                                          Цього разу - Олесько

                                       
     Вчора  на земельній ділянці жителя Олеська раптово на поверхню фонтаном почала виходити невідома рідина жовтуватого кольору. Невдовзі вона вже поширилась на чималу площу - до  20 квадратних метрів.
     На місце події прибули голова селищної ради, представники МНС, екологічної служби , санепідстанції, місцеві активісти.
     Треба було терміново дослідити ЩО  б'є із землі, встановити причину аномалії, вирішити, наскільки вона є небезпечною для людей і довкілля, вгамувати її.
     Перш за все, забрали проби рідини і відправили до Бродів на аналіз. На слушну пропозицію місцевих жителів відправити проби і до Львова - не пристали...

    У страху очі великі. Це знаємо усі ми, переживши Ожидівську хімічну аварію. І Олеськом ширилися неймовірні чутки, починаючи від таємної розробки сланцевого газу аж до пошкодженого продуктопроводу, як то було коло Петрич...

    Одна із реалістичних робочих версій була та, що це може бути наслідок діяльності чи бездіяльності знаменитого Олеського заводу мінеральних вод, адже місце пригоди знаходиться якраз неподалік заводу.
     Що цікаво про сам завод: за всіма районними зведеннями він не проводить жодної виробничої діяльності. Вже десь два роки. Хоча місцеві жителі твердять, що рух на заводі є. Особливо уночі.
    Був рух на заводі і у ніч після "жовтого фонтану": місцева "самооборона" і правоохоронці зафіксували виїзд з території заводу легковиків і навіть "фур"...
   
До речі.  Бродівська санстанція дала висновок, що підземний фонтан був із води та глини.

У п"ятницю у денному ефірі Буського радіо про Олеську надзвичайну ситуацію говоритимуть: селищний голова Анатолій Трендюк, заступник голови райради олещанин Богдан Гринишин, представники екологічної служби, служби надзвичайних ситуацій.
      Дізнаємось багато нового і цікавого.



Немає коментарів :

Дописати коментар