середу, 4 червня 2014 р.

       ПЛАСТОВЕ ЛІТО НАПИНАЄ ВІТРИЛА І НАМЕТИ

 Міжстаничий вишкіл розпочався урочистим відкриттям

                            Свята весни

     Незважаючи, що сьогодні 4 день літа, це все-таки весняний захід, перенесений із травня через зливи.
     Кожного року для весняного й літнього таборування Красненська пластова станиця вибирає нову місцину рідного краю - щоби пізнати красу, багатство, розмаїття  нашої  землі.
     Табори у Буському районі стояли біля витоків річки Стир, на схилах Вороняцьких гір, біля Олеського замку - така цікава  маленька географія! Були вишколи і в Карпатах та  в інших районах Львівщини.
     Цього року - околиця села Соколя. Чудове місце, сосновий бір, велике озеро, зелений (не залитий дощем) луг. Погода прекрасна!

Саме сюди автобусами прибуло 69 дітей, юнаків і дівчат із Буська, Красного, Сторонибаб, Олеська, Полонич, Задвір'я, Переволочної, Заводського, Яблунівки... Першими пішки прийшли господарі території - пластуни Соколі.
      До Красненської  станиці долучилися пластуни гуртка "Соколи" із Яричева.
    -Це не перше спільне таборування двох станиць!- коментує завжди дієва і оптимістична Людмила Гураш, сеньйора Красненської станиці. - Місце довго вибирали і, здається, вдале! А де добре - там і всі! І люди і ...комарі! До життя у їхньому середовищі пластуни готові. Це як маленьке природне випробування!
Найважливіший момент таборування: підняття стягу! Усіх пластунів вітають чисельні гості: Богдан Гринишин, голова РДА, Богдан Глуховецький, керівник освіти, Михайло Поцалуйко, сільський голова Соколі .
Опікун пластового руху у районі отець-декан Володимир Залуцький освятив табір, поблагословив його населення.

 Цього року яричівський  сеньйор-пластун Михайло Ревуцький обраний комендантом великого табору. Йому у підмогу  - ланка виховників  - 17 наставників.


   
Цікаве пластове життя у таборі розписане на будь-яку погоду: теренова гра, конкурси, співи, спортивні змагання, вечірні розмови про революцію Гідності, учасниками якої були чи не усі пластові наставники, про силу духу і жертовність в ім'я свободи. А ще будуть  повчальні гутірки, як ото розмова про давнього друга пластунів світлої пам'яті Федора Палинського, про  недавно презентовану книжку "Короткі спогади" буремного життя і боротьби рідного краю.
Найвражаючим моментом усього таборування будуть  Ватри. Перша, сьогоднішня, присвячена нинішній Україні, пам'яті Небесної сотні...

             
     Цього року у таборі від семирічних пластунів до випускників. Наймолодша пластунка -жовтодзьобик закінчила перший клас. Але у таборі вже має свої обов'язки: слідкувати, чи є вода в пляшках-умивальниках і, як водиться, допомагати старшим! 
     Тут усі  допомагають один одному!
     Сьогодні у вечері співатимуть пластових пісень, у темно-синє небо злітатимуть іскри багаття - житиме магічна ВАТРА, яка пам'ятається усе життя!

 Користувачам Віра Дерикоз, Микола Ганин, Olha Savytska та ще 9 інших особам це сподобалось.

 3 поширення

Віра Дерикоз : Люся,ти молодець!!!Так тримати!!!!

  · Подобається

Немає коментарів :

Дописати коментар