пʼятницю, 27 червня 2014 р.


                     Не пора, не пора, не пора

                     ворогам України служить!

 Сьогодні у Буському районному народному домі відбулось урочисте зібрання                              з нагоди Дня Конституції.


     Володимир Замроз, голова Буської райради, виступаючи перед земляками   щиро привітав бужан із визначною подією в житті України, яка відбулася саме сьогодні  - підписання у Брюсселі Угоди про асоціацію з ЄС.

      Доповідач зупинився на головних викликах сьогодення, які приймає Україна і світ, на важливості одного Закону для всіх та  неухильного виконання Основного Закону  одночасно із здійсненням  глибокої реформи усього суспільства. 

     Після доповід і на головній сцені району пройшов  лаконічний, емоційний, патріотичний  концерт.
    Ведучі дійства - Люба Огороднік і Ірина Каліновська переплели музичні виступи зворушливою поезією.


      Кращі учасники художньої самодіяльності району подарували присутнім у залі винятково актуальні пісні і музику, які яскраво підкреслили саме нинішній біль, тривогу і надію кожної української душі.
    На сцені Народний хоровий колектив працівників культури, деригент Мар'яна Іванів.

Пісні січового стрілецтва, зрозумілі і актуальні, як ніколи, сучасні балади про єдність братів-українців, Молитва за Україну, клятва Україні - усі виступи тепло сприймала глядацька аудиторія, не шкодувала оплесків.



 Чудово, багато заспівав пісню "Боже, Україну бережи! Господи, помилуй нас!" Тараса Петриненка юний вокальний сімейний дует: Юлія та Ігор П'ятничків.


На сцені новий вокальний колектив "Журавка" із невеликого Журатина, керівник Марія Цьокан. Таке щире виконання патріотичних пісень вразило зал! 



Яке українське торжество без бандури?! Стефанія Панкевич подарувала глядачам зворушливу баладу "Лелечої долі".

 У залі лунає всесвітньовідома "Мелодія" Мирослава Скорика. Виконуює родина - юна скрипалька Уляна, за роялем - Оксана Возняк.





"Примиріться, брати...Україна вас просить!" -звучить актуальна пісня у проникливому виконанні Богдана Тимчука із Полтви.







І на фіналі урочистостей зринає прапор Євросоюзу в дитячих руках - як символ майбутнього - на фоні великого і рідного синьо-жовтого стягу.
І вже після концерту ми зафіксували фото на згадку земляків у найкращих вишиванках.



Немає коментарів :

Дописати коментар