вівторок, 1 липня 2014 р.


 Олімпійський день у Буську

    Недільної днини кожен бужанин міг прилучитися до світу спорту, відчути ігровий азарт та насолоду від видовищних ігор, які дарували глядачам спортсмени – любителі та професіонали. Організаторами акції були: сектор з питань молоді і спорту Буської РДА, відділ освіти ,відділ культури та туризму , Буська міська рада.

 
     Програма олімпійського дня  була насичена, тривала та цікава.

     Вітав учасників та глядачів змагів срібний призер Паралімпійських ігор у Лондоні  Антон Дацко . Паралімпієць наголосив, що проводячи такий захід, ми не забуваємо, що в Україні триває війна і гинуть люди. Ми, таким чином, підтримуємо свою фізичну форму та патріотичний дух, аби  бути готовими стати у лави мужніх захисників Вітчизни.

    Розпочались змаги волейбольним турніром, де спортсмени виборювали право називатись найкращою командою. В залі було гаряче не тільки від високої температури, але й від пристрастей, які вирували на майданчику. 
     Чоловіки змагались з жінками, ветерани волейбольного руху з юними любителями спорту, бужани з гостями з с.Ожидів. І оскільки команди не завжди були в рівних умовах, вирішили згадавши  Олімпійське гасло – «Головне не перемога, а участь у змаганнях», що перемогла любов до спорту та здорового життя.
        Малеча    та   мешканці   вулиць  Папірня   та   І.Франка,  також влились  у  оздоровче  русло та    провели     цікаві     ігри     та   змагання     для    юних   бужан. На  недавно  створеному  дитячому майданчику було  весело, цікаво та азартно. Діти пробували свої сили у  різноманітних конкурсах (підтягування на перекладині, метання м’ячика), які підготували для них   Володимир Горох, який  активно  пропагує  активний  та  здоровий відпочинок  для своїх сусідів по вулиці  та  депутат   міської   ради Богдан Пасічник.
       Показові виступи були у виконанні кращих  легкоатлетів Бущини та України – вихованців дитячо-юнацької спортивної школи , яких підготував старший тренер Володимир Єретик .   

                               
       Найбільш очікуваними для великої армії футбольних фанів стали змагання з футболу. Розігрівали  публіку  команди  ветеранів та  «Освіта» у товариському  поєдинку, футбольні команди Купче та  «Красняничі» .
       А родзинкою дня стала  гра  за Кубок району. Запеклою та несподіваною можна назвати  розв'язку  фіналу, адже доля переможця вирішилась на останніх хвилинах у  додатковому  часі двома влучними ударами по воротах «Сокола» з Андріївки (Михайла Микитюка та  Ігоря  Квасниці.).
       Кубок знайшов свого власника.  З рахунком 3:1 перемогла команда «Етанол» із Сторонибаб. Переможцю основного фіналу Кубок вручили  Антон Дацко та   Володимир Снилик-голова федерації футболу Буського району.    
      Загалом, Олімпійський день став не тільки спортивним, а й патріотичним, адже усі заходи починалися з гімну України і глядачі не забували гасла «Слава Україні!» «Героям слава!». 

                                     Любов Огороднік – учасник Олімпійського дня.


Немає коментарів :

Дописати коментар